5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tarihi köye yatırımlar sürüyor

TARİHİ KÖYE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı yaklaşık bin yıllık tarihi olan Darkale köyüne yatırımlar devam ediyor.

Daha önce Darkale köyünün yolları asfaltlanmış, tarihi Kırkoluk Camii'sinin minaresi yenilenmişti. Şimdi de köyün çok kötü durumda olan köy çıkışı ve köy içi yollarına parke taşı döşeniyor.

İl Genel Meclis Üyeleri Abdullah Ekşi, Ahmet Akar ve köy muhtarı Mustafa Güven köyde incelemelerde bulundular. Abdullah Ekşi, daha önce Darkale köyüne hayvanların dahi zorla çıktığını şimdi ise yollarının yapılmasıyla araçların da kolaylıkla çıkabildiğini belirtti.

Ekşi, Darkale köyünün yaklaşık bin yıllık geçmişi olduğunu belirterek, "Bu kadar eski tarihi olan köyümüze yatırım yapmaya devam ediyoruz." dedi. Ahmet Akar ise, Darkale köyü ile birlikte Karacakaş ve Sevişler köylerinde de parke taşı çalışmalarının devam ettiğini, Kozanlı köyünün taş döşemelerinin sona erdiğini belirtti. Darkale Köyü Muhtarı Mustafa Güven köye gerekli ihtiyaçların karşılanması hususunda başta Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş olmak üzere AK Parti Soma İlçe Teşkilatı Başkanı M. Ali Özkan'a, İl Özel İdaresi'ne, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız'a, İl Genel Meclisi Üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

TARİHİ KÖYE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 12:53:04
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 13:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?