30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tarım danışmanlarına eğitim

Manisa çiftçisine tarımsal konularda hizmet için köylerde görev yapan tarım danışmanlarına Tarım İl Müdürlüğü'nde 3 günlük eğitim verildi. 

3 gün eğitime alınan tarım danışmanlarına, Yem Bitkileri Yetiştiriciliği, Mer'a Kanunu ve Uygulamaları, Kuş Gribi, Bağda Entegre Mücadele ile Tarımsal Üretimde Kullanılan Kimyasalların Kayıt Altına Alınması ve İzlenebilirlik konularında il müdürlüğü konu uzmanlarınca eğitim verildi. 

54 tarım danışmanının katıldığı eğitim seminerine bizzat katılan Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, tarım danışmanlarına hitaben, “Sizler görev yaptığınız belde ve köylerde çiftçimizin daima yanında olup, tarım konularında karşılaştıkları sorunları çözecek ve onlara modern tarım tekniklerini öğretecek tarım danışmanlarısınız. Tarım İl Müdürlüğü hizmetlerini en ücra köylere kadar götürmektesiniz. Teknik bilgi, deneyim ve donanımlı olmak bu görevde çok önemlidir. Çiftçilerimize daha güzel hizmet götürebilmeniz amacıyla sizleri bu eğitime aldık” dedi. Tarımsal üretimde yeni tekniklerin uygulanmasına paralel olarak teknik elemanların da belirli aralıklarla eğitime alınmasının önemine değinen Çelik, “İlimiz merkez ve ilçelerine bağlı toplam 350 belde ve köyde görevli 54 tarım danışmanı görev yapmaktadır. 2008 yılı içinde tarım danışmanlarımıza yönelik olarak hizmet içi eğitim seminerlerine devam edilecektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?