4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Tarım işçisi ücretleri belirlendi

Alaşehir Kaymakam Musa Uslan başkanlığında yapılan toplantıda 2009 yılı çekirdeksiz ihracatlık yaş üzüm kesimi ücretleri belirlendi.


Alaşehir Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapılan komisyon toplantısına İlçe Tarım Müdürü Rıza Gülmez, Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, üzüm işletme temsilcileri, işçi temsilcisi olarak da dayı başılar katıldı. İşçilik ücretleri ihracatlık işçilik, sofralık yaş, iç piyasa işçilik ve kuru üzüm işçiliği olarak fiyat belirlendi. Toplantı sonunda alınan kararla sofralık yaş üzüm ihracat işçi ücretleri, kesi ücreti 20 TL, işletme ücreti 22 TL, kelter ve yükleme ücreti 26 TL, sofralık yaş iç piyasa işçi ücretleri, kesi 22 TL, kasa 24 TL, kelter 33 TL ve yükleme ücreti de 40 TL oldu. Kuru üzüm kesim ücretleri ise, kesi 20 TL, seri 24 TL, kelter 30 TL ve bandırma 35 TL olarak tesbit edildi.
Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, "Odamızda Kaymakam Musa Uslan başkanlığında yapılan komisyon toplantısında, üzüm kesimi ücretleri ihracat, iç piyasa ve kuru kesim ücretleri günün koşulları göz önüne alınarak değerlendirildi. Daha iyi fiyat vermek isterdik ancak dengeleri korumak zorundayız. Bu karar komisyonun ortak kararıdır." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 16:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?