5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

MANİSA'DA 4. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI

Manisa'da bu yıl 4.'sü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı protokol üyeleri ve sektör temsilcilerinin katıldığı törenle açıldı.

SNS Fuarcılık tarafından organize edilen ve Manisa Valiliği başta olmak üzere çeşitli kuruluşların destek verdiği fuarda, 102 firma ürünlerini tanıtmak amacıyla yer aldı. Yapılan açılış törenine Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, oda başkanları, siyasiler ve sektör temsilcileri katıldı.

Organizasyonu düzenleyen SNS Fuarcılık adına açılış konuşmasını yapan Naime Simsaroğlu, fuarla ilgili genel bilgiler verdi. Bu yıl fuarın 4. kez organize edildiğini hatırlatan Simsaroğlu, “Yoğun ilgi memnuniyet verici. Fuarımızı tarım İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettik. Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, MTSO, Ziraat Odası, Veteriner Hekimler Odası, Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği de destek verdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman ise tarım ürünlerinin artık enerji sektöründe kullanıldığına dikkat çekerek, “İstihdamda tarımın payı yüzde 29'dır. Bu nedenle desteklerin artırılması şarttır.” dedi. Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ise Manisa'nın tarım sektöründeki yeriyle ilgili rakamlar vererek, “Manisa ülkemizde kuru üzümün yüzde 92'sini, tütünün yüzde 28'ini, beyaz etin yüzde 10'unu domatesin ise yüzde 9'unu üretmektedir. Bu nedenle ilimiz tarımsal alanda ve tarım organizasyonlarında önemli bir ildir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tarım sigortası yaptıran ve zarara uğradığı için tazminat kazanan 5 üreticiye çekleri Vali Celalettin Güvenç tarafından verildi. Vali Güvenç kısa bir konuşma yaparak, Türkiye'de fuarların öneminin yeni yeni kavrandığını vurguladı. Fuarlarda pazar oluştuğunu ifade eden Vali Güvenç, “Manisa bu bakımdan çok önemli bir fuara ev sahipliği yapıyor. Çünkü Manisa bir tarım kenti. En verimli ovalardan birisine sahibiz. Modern tarıma geçmek zorundayız. Damla sulama sistemine süratle geçmemiz şart. Tarım sigortası olmasa olmazdır. Çünkü bunun yüzde 50'sini zaten devlet ödüyor. ”diye konuştu. Vali Güvenç organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi Vali Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve davetliler tarafından kesildi. Vali ve beraberindekiler fuarı gezdiler. Fuarda yeni ürünlerini sergileyen firmaları davetlilere bilgiler verdiler.

6 KASIMDA İNEKLER YARIŞACAK

Fuarda en çok ilgiyi Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin standı çekti. Başkan Ahmet Kırlıoğlu Vali Güvenç ve yanındakilere 6 Kasım'da fuar alanında yapılacak olan Damızlık İnek Yarışması hakkında bilgi verdi. Bu arada davetlilere süt ve süt ürünleri ikram edildi. Fuarda dev traktörler de davetlilerin ilgisini çekti. Protokol üyeleri traktörlere çıkarak fotoğraf çekildiler. Fuar çıkışında Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından özel kafeste getirilen boğa ise büyük ilgi gördü. 1 tonun üzerinde ağırlığı olan boğanın yanı sıra saanen keçileri çeşitli hayvanlar da fuarda yer alacak.

Vali Güvenç fuar alanından ayrılırken SNS Fuarcılık'ın temsilcisi Naime ve Saruhan Simsaroğlu çiftine organizasyondan dolayı teşekkür etti. Fuarın 7 Kasım gününe kadar açık kalacağı bildirildi.

MANİSA'DA 4. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
MANİSA'DA 4. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
MANİSA'DA 4. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
MANİSA'DA 4. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
MANİSA'DA 4. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 16:46:03
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 20:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?