30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tariş'in üzüm isyanı: Yazıklar olsun!

Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uludemir, üzüme müdahale edilmemesi nedeniyle Manisa’nın 200-250 milyon dolardan olduğunu iddia etti.


Pazara müdahale ettirmeyen ve etmeyenleri üzümcünün katili olarak ilan eden Murat Uludemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sezon başında Manisa Ticaret Borsası ve İhracatçılar Birliği’nin tutumu bu tablonun ortaya çıkmasındaki etkenlerden birisidir. Bu işin sorumlusu onlardır. Üreticiler adına kınıyorum. Bugün hükümet alım yapmış olsaydı fiyatlar bu kadar düşmezdi. Ancak verilen alım sözü tutulmadığı için 200-250 milyon dolar havaya uçtu, Hans’ın, Coni’nin cebine gitti. Yazıklar olsun!”


“İRAN BİLE UCUZ DİYE BİZDEN ÜZÜM ALDI“
Üzüm üreticilerinin yanlış politikaların kurbanı olduğunu ifade eden Uludemir, “İran bile ucuz diye bu yıl Türkiye’den üzüm aldı. Alıcılar nazlanarak alıyorlar. Sezon başında 2500 civarında olan üzümü şimdi 1200 dolarlara alıyorlar. Eğer piyasandan 50 bin ton üzüm alınsaydı bugün bunlar yaşanmazdı. Bugün üreticiyi batıranlar yarın kendileri de batacaktır. Artık ve maalesef Türkiye fiyat belirleyen ülke konumunu kaybetmiştir. Biz üretiyoruz onlar fiyat belirliyor. İstedikleri fiyattan ürün alır hale geldiler. Bundan sonrası ‘ayı pazarı’ olur. Piyasayı bu hale getirenler utansın.”diye konuştu.


Üreticilere de seslenen Uludemir, “Tariş tüm zorluklara rağmen 36 bin ton üzüm aldı ve 1,50 YTL peşin avans ödedi. Ey üreticiler; Seçimlerde kim size sahip çıkacaksa ona oy verin. Size sırtını dönenlere, size verdiği sözü tutmayanlara gerekli cevabı verin ki herkes her şeyi anlasın.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 14:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
musa kazak IP: 88.244.76.xxx Tarih : 1.12.2008 19:31:15

sayın tariş başkanı tariş özerk bir kuruluş değilmi? 3 yıl önce devlet sizin yaklasık 40 trılyon borcunuzu sılmedı mı? hatırladıgım kadarıyla borc sılınmesınden sonra sız artık cıftcıyı koruyacaktınız. sız sırf sıyaset yapmak ıcın cıftcının ezılmesıne canak tutuyorsunuz.sız o makama sıyaset yapmak ıcın secılmedınız.