5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tarzan Fatih Parkı’nda hayat buldu

TARZAN FATİH PARKI'NDA HAYAT BULDU

Manisa Belediyesi ile İsveç’in Kalmar kentinin ortak AB projesi olan ‘Time Travel (Zamana Yolculuk)’ adlı proje, Fatih Parkı’nda Manisa Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından canlandırıldı.

Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin yaşadığı dönemin canlandırıldığı etkinlikte, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi minikleri, aileleriyle birlikte zaman yolculuğu gerçekleştirdi. Etkinliği izlemek üzere Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve danışman Alparslan Ustamehmetoğlu da hazır bulundu. Öğrenciler, velileri ve Manisa Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi öğretmenleri el ele tutuşarak, meditasyonla Tarzan’ın Manisa’da yaşadığı yıllar olan 1950’li yıllara yolculuk yaptılar. Etkinlikte ayrıca 1950’li yılların müzikleri, çalışmaları, yiyecekleri ve giyimleri de canlandırıldı. Projeyi ilk olarak Tarzan’ın evinin bulunduğu Top Kale mevkiinde gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, genç beyinlere yeşilin aşığı Tarzan’ın Manisa’yı yeşillendirmek için yaşadıklarını en iyi şekilde anlatmak amacıyla, bir kez daha bu projenin canlandırıldığını söyledi.

‘Time Travel (Zamana Yolculuk)’ Senaryosu: "1950’li yıllar, Manisa’da sanayileşmenin ilk adımlarının atıldığı yıllardı. Tarzan’ın yaşadığı bu yıllarda, Manisa’da sıradan bir gündü. Ellerinde baltalarla aniden gelen iki yabancıyı gören insanlar, onlara doğru giderek niyetlerini öğrenmek isterler. Yeni bir yol için ağaçları kesmeye geldiklerini söyleyen yabancılara halk, ağaçları kesmemelerini bunun için izinleri olup olmadıklarını sorarlar. Yabancılar izin almak üzere uzaklaşırken, geri geleceklerini söylerler. Onlar gelmeden halk protesto için pankartlar hazırlar, bir yandan da günlük yaşamlarına devam ederler. Yabancılar ellerinde izinle geri geldiklerinde halk onları pankartlarla karşılar ve ağaçları dikmiş olan Tarzan’ı yardıma çağırırlar. Hep birlikte yeni bir yola ihtiyaçları olmadığını, zaten çok az araba olduğunu söyleyerek, onları vazgeçirmeyi başarırlar."

TARZAN FATİH PARKI'NDA HAYAT BULDU
TARZAN FATİH PARKI'NDA HAYAT BULDU
TARZAN FATİH PARKI'NDA HAYAT BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 18:24:04
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 18:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?