5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tarzan ödülleri sahiplerini buldu

YEREL VE ULUSAL TARZAN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Manisa Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri’nin 6. gününde Yerel ve Ulusal Tarzan ödülleri sahiplerini buldu.

Dünya Çevre Günü’ne denk gelen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumuyla başladı. Buradaki törene Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi, Çevre Orman İl Müdürü Yahya Güngör ve TEMA Vakfı gönüllüleri katıldı. Çevrenin önemini vurgulayan bir konuşma yapan Çevre ve Orman İl Müdürü Yahya Güngör, daha sonra Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğin ardından Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri’ne Manisa Belediyesi Akpınar Mesire Alanı’nda devam edildi. Buradaki etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da katıldı. Akpınar’da uçurtma şenliği ile başlayan etkinlikte, Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu ve Manisa Girişimciler Derneği Başkanı Murat Kümüştekin, şenliğe katılan yüzlerce çocuğa uçurtma hediye etti.

Uçurtmalarını Ustamehmetoğlu’nun elinden alan minikler, velileriyle birlikte uçurtmaları uçurtmaya çalıştı. Uçurtma şenliğine katılan çocuklara ve velilerine Manisa Girişimciler Derneği tarafından dürüm ve ayran ikram edildi. Uçurtma şenliğinin ardından Yerel ve Ulusal Tarzan ödül törenine geçildi. Bu yıl Ulusal Tarzan ödülü, iki isme layık görüldü. Yerel Tarzan ödülünü ise Yavru TEMA Sorumlusu Necip Kolday aldı. Kolday’a ödülünü Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu takdim etti. Ulusal Tarzan seçilen çevreci yazar Yaşar Aksoy’un ödülünü Manisalı yazar Ali Haydar Aksakal alırken, bir diğer Ulusal Tarzan seçilen TEMA Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş’ın ödülünü de TEMA Vakfı Manisa İl Temsilcisi Nedim Zurnacı aldı.

Yerel ve Ulusal Tarzan ödül töreninin ardından Manisa Belediyesi tarafından bu yıl sekizinci kez düzenlenen Uluslararası Havacılık Festivali’ne katılanlara katılım belgesi ve ödül törenine geçildi. Törende bir konuşma yapan Manisa Havacılık Topluluğu (MANHAT) Başkanı Arif Bakkaloğlu, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün pist alanlarını kalkış ve inişlere uygun malzemeyle döşeyerek, bu turizmi canlandırmak adına önemli bir çalışma yaptığını, bu nedenle kendisine teşekkürü bir borç bildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından 25 ilden 8. Uluslararası Havacılık Festivali’ne katılan gruplara katılım belgeleri ve ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu verdi.

YEREL VE ULUSAL TARZAN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
YEREL VE ULUSAL TARZAN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
YEREL VE ULUSAL TARZAN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 12:35:04
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 17:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?