3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Tarzanlar ödüllerine kavuştu

Manisa Belediyesi'nin geleneksel olarak verdiği ulusal ve uluslararası Tarzan Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Manisa Tarzanı Çevre Günleri etkinliklerinin son gününde, geleneksel olarak belirlenen Ulusal ve Yerel Tarzanlara plaketleri verildi. Plaket törenine Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Nursel Ustamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Çevre Orman İl Müdürü Yahya Güngör, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık katıldı.

Ulusal ve Yerel Tarzan plaket töreni öncesinde Mesir Festivali'nde düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. İstanbul'dan yarışmaya katılan birinci sanatçı Engin Kaban, İzmir'den yarışmaya katılan ikinci sanatçı Can Yücel ve Kocaeli'nden yarışmaya katılan Ali Fuat Alın bin -2 bin 500 TL arasında değişen para ödüllerini aldı.

Mesir Fotoğraf Yarışması ödül töreninden sonra Yerel ve Ulusal Tarzan plaket töreni yapıldı. Bu yıl Manisalı 30 yıllık bakkal Sadullah Bulgulu "Yerel Tarzan" seçildi, ödülünü Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den aldı. Manisa Tarzanı'nı gören biri olarak "Tarzan" ödülünü almanın çok anlamlı olduğunu söyleyen Bulgulu, “Beni anlamlı unvana layık görenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yıl ulusal "Tarzan" olarak da, sanatsal faaliyetlerinde doğa sevgisini vurgulayan, Ekmek Teknesi dizisindeki Heredot Cevdet karakteriyle ünlenen karikatürist ve sanatçı Hasan Kaçan belirlendi. Hasan Kaçan Ulusal Tarzan Ödülü'nü Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün elinden aldı.

Ulusal Tarzan unvanı verilmesi nedeniyle duygulanan Hasan Kaçan, “Ahir ömrümde Tarzan'da oldum” diyerek şöyle konuştu; “Dünyada herkesin filmlerde gördüğü Tarzan var ama bu hayal ürünü. Tamamen filmlerin, çizgi romanların karikatürlerin yarattığı hayali bir kahraman ama biri var ki o tamamen gerçek. O Manisa Tarzanı. Yeşilin dostu olmasıyla, doğayı korumasıyla Manisa Tarzanı unvanını hak etmiş dünyadaki tek gerçek Tarzan. Bana onun adını yaşatan etkinliklerde onun unvanını verilmesi gurur verici. Beni buna layık görenlere teşekkür ediyorum. Bir sonraki yıl ulusal Tarzan ödülünü vermek için Manisa'ya geleceğime de söz veriyorum” diye konuştu. Hasan Kaçan'ın Ulusal Tarzan plaketini verdikten sonra Tarzan maketi eşliğinde ulusal ve yerel Tarzanlarla fotoğraf çektiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, verilen unvanların sahiplerinin Manisa Tarzanı'nın doğa felsefesine uygun kişiler olduğunu söyledi.

Ergün; “ Manisa Tarzanı bizim doğa sevgimizin mimarı, yeşilin atasıdır. Ondan alınan ilhamla Manisa'yı yeşillendirmeye devam ediyoruz. Yerel ve Ulusal Tarzanlar belirlenirken Manisa Tarzanı'nın yeşili koruma felsefesi göz önünde bulunduruldu. Kendilerini bu unvana layık davranışlarda bulundukları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 17:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?