4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Taşkında mahsur kalan aile kurtarıldı

Ege Bölgesi'nin en önemli su kaynaklarından biri olan Gediz Nehri'nin son günlerde aralıksız olarak devam eden yağışlardan dolayı taşması sonucu nehirde mahsur kalan 4 kişilik aile kurtarıldı.

Ege Bölgesi'nde etkili olan şiddetli yağış Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ailenin nehirde mahsur kalmasına neden oldu. Turgutlu Hamzabeyli yolu üzerinde Gediz Nehri yatağının kenarında bulunan ve Leylo Kulan'a ait 150 dönüm arazi içinde yaşayan 4 kişilik aile ile çiftlikte bulunan 18 inek ve 20 koyun sular altında kaldı. Köyden Turgutlu'ya gelen dere yatağında 4 kişilik bir ailenin mahsur kaldığının bildirilmesi üzerine İzmir Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdür Yardımcısı Ercan Toprak başkanlığındaki 5 kişilik ekip olay yerine geldi.

Arama kurtarma ekibinin suya indirdiği bot ile Leylo Kulan (60), Zeynep Kulan (60) ve Metin Kulan (18) kurtarıldı. Çiftlikteki hayvanların başında bekleyen Muharrem Kulan'ı ise kurtarma çalışmaları sürüyor. Olay yerine giden Turgutlu Belediye Başkanı, şiddetli yağışın Turgutlu'yu ilk kez bu kadar olumsuz etkilediğini belirterek, can kaybı olmamasının kendilerini teselli ettiğini dile getirdi.

Turgutlu Sulama Birliği Başkanı İbrahim Çevikbudakçı ise su baskınlarının üzüm bağlarında büyük maddi kayıplara yol açtığını belirterek, yağışların devam etmesi halinde birçok tarım arazisinin sular altında kalabileceğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 20:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?