5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tatbikat gerçeği aratmadı

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki okullar, Sivil Savunma Haftası programı çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek haftanın önemini öğrencilere uygulamalı gösterip, gerekli bilgiler verdiler.

Sivil Savunma Haftası kapsamında, Sarıgöl İmam-Hatip Lisesi, Sivil Savunma Kulübü tarafından hazırlanan, deprem ve yangın tatbikatı da gerçeğini aratmadı. Uygulama sırasında öğrenciler üzerlerine düşen görevleri heyecan içinde yerine getirdiler.

Tatbikat ile ilgili bilgi veren Sarıgöl İmam-Hatip Lisesi Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni Ekrem Piliç şöyle konuştu; "2009–2010 Öğretim yılında okulumuz öğrencilerine deprem, yangın ve savaş durumunda yapması gereken davranışlar konusunda bilgilendirilme yapıldı. Okulumuzun yatılı pansiyonu olması nedeniyle her an yangın olma olasılığı ile karşı karşıyayız. Bu nedenle yangın tatbikatlarının sürekli tekrarlanması gerekmektedir. Tüm okul personeli bu konuda çok bilinçli hareket etmektedir. Ayrıca okulumuz olası bir yangına karşı teknik anlamda tüm önlemlerini almıştır. Bizim için önemli diğer bir hususta yöremizin deprem kuşağında bulunması nedeniyle deprem konusunda gösterdiğimiz hassasiyettir. Depremler karşısında öğrencilerin yapması gereken davranışlar uygulamalı olarak daha önce gösterildi. Okul panosuna bu konuda bilgilendirme yazıları asıldı. Verilen tüm bilgiler deprem tatbikatları yapılarak öğrencilere de davranış haline getirilecektir. Çünkü 30 yıldır bölgemizde deprem olmamaktadır. Bu durum deprem olma olasılığını daha fazla arttırmaktadır. Burada ki amaç yatılı olan okulumuzda can kaybının olmamasını sağlamak veya en aza indirebilmektir. Yaptığımız yangın tatbikatı çalışmasında bizlere yardımlarını esirgemeyen Sarıgöl Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ederiz."

Okul Müdürü Akif Kılıçaslan ise yapılan uygulamadan memnun olduğunu dile getirerek, ”Okulumuz Sivil Savunma Kulübü ekibinin hazırladığı deprem, yangın, okul binasından felaket halinde toplu çıkılması, yangından yaralıların itfaiye yardımı ile çıkarılması çalışmaları başarı ile yapıldı. Arkadaşlarıma kutlarım.”diye konuştu.

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI
TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 11:27:00
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 11:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?