4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Taytan'ın şampiyon kızları

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Taytan kasabasında eğitim ve öğretim veren Taytan İlköğretim Okulu'nun kız futbol takımı Manisa'da oynanan müsabakaları kazanarak grup birincisi oldu.

Manisa 8 Eylül Stadyumu'nda oynadıkları karşılaşmalarda Karaağaç İlköğretim Okulu'mı 2-1, Vakıfbank İlköğretim Okulu'nu 4-0, Saruhanlı İlköğretim Okulu'nu 2-0 yenerek grup birincisi olan Taytan İlköğretim Okulu Kız Futbol Takımı'nın yeni hedefi Türkiye yarı finalleri.

İlkokulu okuduğu okulda şimdi Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Sadık Yeşiltaş, “4 yıldan bu yana Taytan İlköğretim Okulu'nda görev yapmaktayım. Çocukluğum bu okulda geçti. Öğretmen olduktan sonra Burdur Yeşilova İlköğretim Okulu'nda Müdür vekili olarak göreve başladım. Taytan kasabama bir şeyler yapmak için geldim. Okula arada bir gelip gidiyordum. Hiçbir etkinlik olmadığını gördüm. Ben kasabamdaki çocuklarında gelişmesini istiyordum. Onun için 2005 yılında Taytan İlköğretim Okulu'na geldim. İlk sene krosta başarı gösterdik. Daha sonra ki yıllarda sporun bir çok dalında başarılar elde ettik. Kasabada da çok şeyler yapılabileceğini göstermek ve öğrencilerin kötü alışkanlıklardan kurtulup kendilerini spor alanında yetiştirmelerini sağlamak için gayret gösterdim. Bunlar da başarılı olduğumu aldığımız neticelerle ortaya koyduğumuzu gösterdik. Son 3 yıldan beri krosta ve puan atletizmde, son iki yıldan beri ise kız futbolda Türkiye'de bir isim yaptık. Artık Türkiye'de kros denildiğinde ferdi anlamda Türkiye 7. liği ve 4.lüğü, takım bazında Türkiye 5. liği, puan atletizmde Türkiye 6.lığı, İl birincilikleri ve Kız Futbol'da da grup birinciliği İl ikinciliği olan okul düzeyine geldik.”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 17:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?