30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tayvanlı'ya Türk usulü sünnet

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji’nin Tayvanlı öğrencisi Shen Jui-Chih Türk usulü törenle sünnet oldu.


Ailesi ve kendisi Müslüman olan Shen Jui-Chih’nin isteği üzerine Özel Şehzade Mehmet Koleji’nin katkıları ile sünnet düğünü yapıldı. Özel Şehzade Mehmet Koleji’nde mezun öğrencilerin geleneksel 10. pilav günü ile Tayvanlı öğrenci Shen Jui-Chih’nin sünnet merasimi bir arada yapıldı. Türk geleneklerine göre sünnet olan Shen Jui-Chih, önce okulunda öğrenci arkadaşları ile birlikte davul-zurna eşliğinde oynadı ardından takı töreni yapıldı. Sünnet törenine tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü ve Özel Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara da katıldı.
Tayvanlı öğrenci daha sonra faytonla Manisa’da gezdirilerek 8 Eylül Hastanesine götürüldü. 8 Eylül Hastanesi’nde önce kokteyl verildi daha sonra Shen Jui-Chih özel süslenen odasına götürüldü. Tayvanlı öğrenci Üroloji Uzmanı Op.Dr.Bayram Keleş tarafından sünnet edildi.


BENİ SÜNNET EDİN
Shen Jui-Chih’nn Türkiye’ye gelmesinde babası etkili oldu. 4 yıl önce Özel Şehzade Mehmet Koleji’nin Dünya Matematik Olimpiyatlarındaki başarılarını duyan Shen Jui-Chih’nin babası, oğlunu Manisa’ya göndermeye karar verdi. İki yıl sonra oğlunun başarılı bir şekilde Türkçe konuştuğunu gören Tayvanlı baba ikinci oğlunu da Özel Şehzade Mehmet Koleji’ne gönderdi. Okuduğu sürede sünnet olma fırsatı bulamayan Shen Jui-Chih, 2008 ÖSS’de Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanınca sünnet olmaya da karar verdi. Okulu Özel Şehzade Mehmet Koleji’nden yardım isteyen Shen Jui-Chih’nin talebi okul müdürü Giray Kara’nın da onayıyla kabul edildi.


Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyacak olan Shen Jui-Chih, Türkiye’de çok mutlu olduğunu, kendisni sünnet ettiren Şehzade Kolaj yetkililerine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 13:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?