8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

TBMM Başkanı Arınç Manisa'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Manisa'da Canlı Hayvan Borsası ile Manisa Belediyesi Ticaret Borsası Et Entegre Tesisleri'ni hizmete açtı. 

Manisa kent çıkışında Turgutlu yolu üzerinde kurulan Manisa'da Canlı Hayvan Borsası ile Manisa Belediyesi Ticaret Borsası Et Entegre Tesisleri'nin açılış törenine TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Manisa Milletvekilleri, AK Parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kasap esnafı ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşma yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, küreselleşmenin hızla devam ettiğine dikkat çekti. Bakan Coşkun, "Ülkeler arasındaki ekonomik sınırlar kalkmakta, sadece coğrafi ve siyasi sınırlar kalmakta. Dünün ideolojik ve siyasi ağırlıklı dengeleri bütün rahatsızlıklara rağmen yerini insan merkezli ekonomik ve teknolojik dengelere terk etmekte. İşte Avrupa Birliği bunun çarpıcı örneklerinden birisi. Dolayısıyla Türkiye'nin ayakta kalabilmesi için bu hızlı rekabet çağında, rekabet gücü yüksek ülke olma zorunluluğu vardır. Bunun için de uluslararası ticaretin getirdiği bütün teamülleri yerine getirme durumundayız. Bizim kutsal inancımız ve törelerimizden kaynaklanan ama uygulama bakımından uluslararası gözlemciler tarafından tenkit edilen o alışkanlıklarımızı terk etme durumundayız. Artık dünya marka ve kalite öncülüğünde rekabet savaşı içine girmekte" dedi.

ÖZEL SEKTÖR ÖNCÜLÜĞÜNDE KALKINMA MODELİ
AK Parti hükümetinin ekonomik başarılarından söz eden Bakan Coşkun, "Karanlık Türkiye'de adeta şafak söktü. Ülke şartlarına uygun programlarla enflasyon, reel faizler tekli rakamlara indi. İhracatımız 30 milyar dolarlardan 80 milyar dolar seviyesine çıktı ve bugün Türkiye o karanlık günleri geride bırakarak dar boğazları aştı, düzlüğe çıktı, sürdürülebilir bir büyüme sürecine girdi. İşte bu yapılanmada bizim yaptığımız temel prensip devleti asli görevlerine çekerken özel sektör öncülüğünde kalkınma modelini seçmiş olmamızıdır" diye konuştu. 

TBMM Başkanı Bülent Arınç ise Canlı Hayvan Borsası ile Manisa Belediyesi Ticaret Borsası Et Entegre Tesisleri'nin birlik ve beraberliğin sonucu olduğunu belirtti. Arınç, "Ben eminim ki, bu beraberlikler en iyi şekilde devam ederse bundan Manisa çok büyük yararlar kazanacaktır. Manisamızda bugüne kadar en çok ihtiyacını hissettiğimiz şey; bir hemşehriniz olarak söylüyorum her halde beni yalanlamayacaksınız, bir olmak, beraber olmak ve diri olmak. Şimdi beraberiz. Dinamik arkadaşlarımız var. Güzel projeler üretiyorlar, biraraya geliyorlar, emekler, sermayeler güçbirliği yapılıyor ve Manisa çok şükür hamdolsun çok büyük şeyler kazanıyor" dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Bülent Kar ile Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na günü anısına birer plaket verdiler. Daha sonra da Manisa Belediyesi Ticaret Borsası Et Entegre Tesisleri'nin kurdelası kesilerek hizmete açıldı. TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu beyaz gömlek, bone ve maske takarak et entegre tesisini gezdi. Gezi sonrası ise protokol ve davetlilere ızgara et, meşrubat ve meyve ikramı yapıldı. Kokoreci yiyen Arınç, tabaktaki kokoreç az gelinde bir tabak daha istedi. Arınç ve beraberindekiler daha sonra gelişlerinde olduğu gibi yine coşkuyla uğurlandı. 

Bu arada, Manisa Belediyesi ile Ticaret Borsası işbirliğinde yaklaşık 5 trilyon liraya mal olan geniş bir alanda kurulu olan tesislerin Manisa Belediyesi Ticaret Borsası Et Entegre Tesisleri bölümünde günde 50 büyükbaş, 200 küçük baş hayvanın hijyenik koşullarda kesilebildiği, ayrıca sucuk imalatının da yapıldığı belirtildi. Tesislerin Manisa merkez dışında çevre belde, ilçe ve illere de hizmet vereceği bildirildi.

KÜÇÜK MEHMET'TEN PROTEZ KOL İÇİN ARINÇ'A MEKTUP
Öte yandan tören öncesi, Manisa'da 2 yıl önce Tren Garı'nda yolun karşısına geçerken kolu trenle ray arasında sıkışarak kopan 14 yaşındaki Mehmet Karataş, babasıyla birlikte geldiği tören alanında TBMM Başkanı Bülent Arınç'a bir mektup uzattı. Arınç mektubu korumalarına verirken, küçük Mehmet ise mektubunda, 64 yaşındaki işsiz babası, hasta annesi ve 4 kardeşiyle fakir bir aile olduklarını, hurda ve çöp toplayarak para kazandıklarını, maddi yardımdan çok kazada kopan sol kolu için protez bir kol istediğini yazdığını söyledi. Mektubu okurken duygulanan Mehmet, "Sayın Meclis Başkanımız eminim ki, mektubuma cevap verecek. Çünkü benim en büyük emelim protez bir kola sahip olmak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2006 Cuma 01:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?