7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

TEDAŞ'ta soygun paniği

Manisa TEDAŞ Müdürlüğü’nde görevli bekçinin, TEDAŞ’ta soygun yapıldığı iddiası üzerine olay yerine giden polis ekipleri ve özel harekat timleri, binada hırsız aradı. Ayağında kelepçeyle bulunan bekçi, hırsız tarafından kendisinin bağlandığını ve silahının gasp edildiğini iddia ederken, başta vezneler olmak üzere binada araştırma yapan polis, para veya herhangi bir şeyin çalınmadığını tespit etti.

Edinilen bilgilere göre, olay dün gece saat 22.00 sıralarında meydana geldi. TEDAŞ’ta görevli bekçi Bilgiç Bacak, polisi arayarak bir hırsızın binaya girdiği ve kendisini bağlayarak etkisiz hale getirdiği yönünde ihbarda bulundu. Bunun üzerine olay yerine giden polis ekipleri ve özel harekat timleri, binada araştırma yaptı. Bekçi Bilgiç Bacak ise ayağında kelepçeler ile polisin karşısına çıktı. Bekçinin olay yerindeki ifadelerine dayanarak başta vezneler olmak üzere binada geniş çaplı araştırma yapıldı. Olay yeri inceleme ekibi vezneler bölümünde parmak izi ararken, diğer ekipler de binada hırsız aradı. Bu sırada binanın 2. katında çalışan memur Özkan Babacan, her şeyden habersiz pencereden dışarıya bakınca polis memurları Babacan’ı hırsız sanıp silahlarını doğrulttu. Büyük korku ve panik yaşayan Babacan’ın, kendisinin TEDAŞ’ta çalışan bir memur olduğunu belirtmesi üzerine polis kısa bir soruşturmanın ardından ikna oldu. Bu arada Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özsoy ve diğer müdür yardımcılarının da katıldığı araştırmalar sonucunda, hırsızın vezneler bölümünde para aradığı, bir kasayı kırdığı, para bulamayan hırsızın daha sonra olay yerinden kaçmış olabileceği tespit edildi. Ayrıca binada para veya herhangi bir şeyin çalınmadığı anlaşıldı.

Olayla ilgili ifade veren bekçi Bilgiç Bacak’ın, vezneler bölümünde saati kurmaya gittiği sırada koridorda kar maskeli ve eldivenli bir hırsızla karşılaştığını, hırsızın kendisini silahla rehin alarak kendisine ait kelepçelerle ayağından, kravat ile de boynundan bağlanarak silahının da gasp edildiğini, ayrıca hırsızın daha sonra balyoz ile vezneler bölümündeki kasaları kırarak para aradığını iddia ettiği öğrenildi.

Bekçi Bilgiç Bacak, memurlar Metin Göde ile Özkan Babacan, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, olay yerine gelen TEDAŞ Manisa Müessese Müdürü Resul İnci, "Veznelerde toplanan paralar günü gününe bankaya gönderiliyor. Allah’tan bekçilerimizin canına bir şey olmadı. Neyse ki hırsız işin acemisiymiş" dedi. Hırsızın bulunması amacıyla şehir merkezinde geniş çaplı araştırma başlatıldı.

manisa
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 15:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?