3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

TEDAŞ'tan Soma'ya ek ödenek

Manisa'nın Soma ilçesinde şehir merkezi, köyleri ve Turgutalp kasabasında elektrik sorunlarının giderilmesinde kullanılmak üzere TEDAŞ'tan ilçeye 5 milyon TL'lik ilave ödenek gönderildi.

Konuyla ilgili Belediye Başkanı Hasan Ergene, TEDAŞ Müdürü Recep Değirmencioğlu ve beraberindeki uzmanlar, AK Parti İlçe Başkanı M. Ali Özkan ve belediye personelinin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıda, TEDAŞ tarafından gönderilen 5 milyon TL'lik ödenekle şehir merkezi, köyleri ve Turgutalp kasabasında elektrik sorunlarının giderilmesi yönünde plan yapıldı.

Açıklamada bulunan Belediye Başkanı Hasan Ergene, Manisa milletvekillerinin çabaları sonucu bu ödeneğin çıkartıldığını söyleyerek, "TEDAŞ'tan 2009 yılı içersinde Soma şehir mekezine 800 bin, Turgutalp kasabasına 250 bin, Soma'nın köylerine ise 500 bin TL'lik ödenek ayrılmıştı. Bu ödenekler ilgili birimlerdeki arkadaşların gayretli çalışmalarıyla yerinde kullanılırken, yıl sonu henüz gelmeden Soma şehir merkezi için 2,5 milyon, Turgutalp şehir şebekesi için de 1,5 milyon TL'lik ek ilave ödenek çıkarıldığını öğrendik. Halkın en fazla şikayet ettiği noktaları, en fazla elektrik enerjisi yatırımı nereye gerekiyorsa bu paraları yönlendirerek hızlı bir şekilde yatırımı gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

2010 yılında Soma ve Turgutalp elektrik şebekelerine 25 milyonluk yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Ergene, Dünya Bankası kaynaklı olacak bu yatırımla ilgili Manisa milletvekillerinin çaba sarfettiğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?