30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tefeci operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın il merkezi ve 2 ilçesi ile Manisa ve İzmir'de tefecilik suçuyla ilgili eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 12 kişi yakalandı.

Operasyonda, çok miktarda senet ve çek ile gayrimenkul tapuları ele geçirildi.


İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Balıkesir ve İzmir merkezli olarak bazı şahısların borç içindeki vatandaşlara yüksek faizle borç para vererek tefecilik yaptıkları istihbaratını alan Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şubesi ekipleri, Aralık 2007'de soruşturma başlattı.

Balıkesir il merkezi, Dursunbey ve Sındırgı ilçeleri ile Manisa ili Soma ve Akhisar ilçeleri, İzmir ili ve Çiğli ilçesinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Jandarma, Balıkesir'de ikamet eden M.A.A. ve
İzmir'de ikamet eden suç ortağı C.T.'nin, maddi sıkıntı içerisinde bulunan bazı esnafa yüksek faizle borç para verdiği yönünde bilgilere ulaşması üzerine Aralık 2007'de soruşturma başlattı. Soruşturmada, faizle para vermenin yanı sıra ticari ilişki içerisinde bulunduğu esnaftan aldığı çeşitli mal karşılığında verdiği çeklerin de karşılıksız olması ve bunları bir türlü ödemeye yanaşmaması üzerine bazı esnafın iflas ettiği bilgisine ulaşıldı. 5 Mart 2008'de Balıkesir, Manisa ve İzmir'de eş zamanlı
başlatılan operasyonda, şüpheliler M.A.A. ve C.T. ile bağlantılarının olduğu tespit edilen toplam 12 kişiye ait 11 ev ve 8 iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda, mağdur edilen kişilere imzalattırıldığı ileri sürülen çok miktarda senet ve çek ile gayrimenkul tapuları ele geçirilirken, bu senet ve çeklerin birçoğunun açık senet şeklinde düzenlendiği bildirildi. Aramalar sırasında mağdur edilen kişilerden zorla veya hileyle alındığı belirtilen 2 otomobil ile icradan kaçırılarak saklandığı
belirlenen 2 aracın da bulunarak gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı açıklandı.


Gözaltına alınan M.A.A. (63), A.R.E. (53), A.A. (33), Z.A. (39), H.I. (37), A.E. (56), C.T. (42), F.T. (38), İ.Y. (49), H.B. (47), A.N.B. (23) ve C.A. (47) isimli şüphelilerden 2'si serbest bırakıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şahıslardan M.A.A., C.T., İ.Y. ve H.B. tutuklanırken, diğer 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jandarmanın operasyonla ilgili çalışmalara devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 17:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?