30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tefecilere darbe

Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen operasyonda tefecilik yaptıkları iddia edilen 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.


Salihli ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tefecilik yaptıkları ileri sürülen şahıslar izlemeye alındı. Takibin ardından polis ekipleri tefecilik yaptıkları ileri sürülen şahısların ev ve işyerlerine operasyon düzenledi. Operasyonda H.D.,M.D., T.A. ve M.T. yakalanarak gözaltına alındı.


Salihli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde tefecilik yapmak ve haksız kazanç sağlamak suçlarından 4 kişiyi gözaltına aldık. Gözaltına alınan şahıslardan H.D.'nin evinde bir adet 7.65 mm Browning marka silah ile 40 adet mermi, hesap ve alacak durumunu gösteren ajanda, şahıs isimlerinin yazılı olduğu dosya kağıtları ve değişik şahıslardan H. D. üzerine geçen 7 adet tapu senedi ele geçirildi. T.A.'nın evinde senet, para ve meblağların yazılı olduğu not kağıtları, pompalı tüfek, 5 adet fişek ele geçirildi. M.T'nin evinde ise içerisinde meblağların yazılı olduğu defter ele geçirildi" dedi.


Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şahıslar mahkemeye sevk edildi.
Salihli ilçesinde geçtiğimiz hafta Manisa İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından düzenlenen "Kış Güneşi" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 5'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?