30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tek böbreği olduğunu 32'sinde öğrendi

Sarıgöl Mimar Sinan İlköğretim Okulu Din ve Ahlak Kültürü Öğretmeni Miktad Nuroğlu, 32 yıl sonra doğuştan tek böbrekli olduğunu öğrenince şaşkına döndü.


Öğretmen Miktad Nuroğlu, 2 yıl önce bel ağrılarından şikayet ederek ilçedeki doktora gitti. Çekilen röntgeninde olumsuz bir durum çıkmayınca devam eden ağrılar üzerine bu kez Salihli'deki özel bir hastaneye giderek muayene olan Nuroğlu öğretmen, ultrasonla yapılan incelemde tek böbrekli olduğunu öğrendi. Doktorun kendisine tek böbreğinin bulunduğunu söylemesi üzerine şaşkına döndüğünü belirten 34 yaşındaki öğretmen Miktad Nuroğlu, "Ultrasonda tek böbreğimin olmadığını gösterdiler. Sol tarafımda böbrek var, sağ tarafımda ise böbreğimin fasulye tanesi kadar olduğu gördüm. Doktorlar, belimin ağrısının tek böbreğimin olmasından kaynaklandığını ancak bol miktarda sıvı almam gerektiğini belirttiler. Ben de iki yıldır sürekli bol su içiyorum, ağrılarım da artık olmuyor. İlk zamanlar tek böbreğimin olduğunu öğrenince üzülmüştüm ancak ilerleyen günlerde tek böbrekle yaşamayı alıştım. Hiç zararı yok."dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 16:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamuran karadağ IP: 88.244.75.xxx Tarih : 6.12.2008 09:57:52

sevgili hocam .bizimde bir bebegimiz oldu.dorukbebek.oda tek böbrekli.doruk bebeği nasıl büyüteceğimiz konusunda bilgi sahibi olmak için sizden bildiklerinizi bizimle paylaşmanızı bekliyoruz.herkez birşeyler söylüyor kafamızda karışıyor.bize yardımcı olurmusunuz.