30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Telsizle iletişim anlaşması

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile Türk Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) arasında, muhtemel oğal afetler gibi zor zamanlarda hızlı, sistemli ve başarılı sağlık hizmetinin verebilmesi amacıyla telsizle iletişim hizmeti verilmesine ilişkin bir protokol imzalandı.


İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, hazırlanan protokol Sağlık Müdür Dr. Ziya Tay ile TRAC Manisa Şube Başkanı Mehmet Kaya arasında imzalandı. Törende dernek üyelerinin yanı sıra dernek başkan yardımcısı ve Sivil Savunma Müdürü Bekir Şen, Afet ve Acil Yardım Hizmetleri Şube Müdürü Gaye Özotuk ve İl Ambulans Servisi Baş Hekimi Dr. Serdar Temiz hazır bulundu. Protokol çerçevesinde ayrıca 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu üst katında TRAC üyelerine tamir, bakım ve test merkezi olarak kullanabilmeleri amacıyla yer tahsis edildi.


Protkol hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, sağlık hizmetlerini normal zamanlarda verilen sağlık hizmetleri ve acil yardım ve kurtarma faaliyetleri olarak iki başlık altında toplayarak, TRAC ile yaptıkları protokolün doğal afetler gibi zor zamanlarda hızlı, sistemli ve başarılı sağlık hizmeti verebilmek açısından önemi üzerinde durdu. Olağanüstü hallerde en önemli sorunun ne kadar iyi eğitilmiş ve iyi donatılmış olursa olsun ekipleri doğru olay yerine, doğru zamanda yönlendirebilmek olduğunu belirten Dr. Tay, “Böyle zamanlarda iyi bir iletişim elzemdir. Acil yardım ekiplerimiz böyle durumlarda telsiz sistemini kullanmaktadır. Herkesin bildiği gibi ülkemiz 1999'daki büyük depremi kopan her türlü iletişim imkanına rağmen olaydan sadece 15 dakika sonra TRAC kanalı ile duymuştur. Yine aynı afette TRAC üyelerinin büyük özveri ile iletim sağladıkları da bilinmektedir. Bu bağlamda yaşanmış bu canlı örnekten de anlaşılacağı üzere imzaladığımız protokolün Manisamız açısından önemi oldukça açıktır” dedi.


Türkiye'de radyo amatörlüğü konusunda lider olan ve bu konuda her şeyi gönüllülük esasına göre uygulamakta olan TRAC'ın protokol çerçevesinde vereceği desteğe ilişkin bilgiler veren Dr. Tay; “İlimizde acil hizmetlerimiz iki birim kanalı ile yürütülmektedir. Bunlardan birisi 112 Ambulans Servisi, diğeri de Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'dir (UMKE). TRAC her iki birimimize de destek vererek eğitimlerine yardımcı olacak, malzemelerinin doğru kullanılmasını gösterecek, gerektiğinde imkanlar ölçüsünde afetlere ya da diğer büyük çaplı hadiselere birlikte giderek yerel iletişim imkanlarını kurmaya çalışacaktır.” dedi. TRAC'ın kamu kurumları ile protokol yapmasına müsaade edilen, asker ve polislerin de üye olabildikleri sayılı derneklerden biri olduğuna da işaret eden Dr. Tay, kamu yararına faydalı hizmetler veren TRAC'ın bu anlamlı protokolle Manisa'nın zor dönemlerinde de Manisalıların ve sağlık camiasının yanında yer aldıklarını ifade ederek, dernek yöneticileri ve üyelerine şükranlarını iletti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?