8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Ters mühür yüzünden vize alamadı

Sarıgöl'de avukatlık yapan Fedai Mesut Kocabıyık, Almanya'ya gidebilmek için İzmir Almanya Başkonsolosluğu'na yaptığı müracaatta, Manisa Barosu'ndan aldığı belge üzerindeki mühürde hilalin ters olması nedeniyle vize alamadı. 

Sarıgöllü Avukat Fedai Mesut Kocabıyık, bir iş nedeniyle Almanya'ya gitmek için Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu'na gerekli belgelerini hazırlayıp müracaat etti. Aradan bir süre geçtikten sonra, Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu ilginç bir gerekçe ortaya atarak yapılan müracaatı kabul etmediğini bildirdi. Gerekçe olarak da, Manisa Barosu tarafından verilen avukatlık yaptığına dair belgedeki mühür üzerindeki hilalin sola baktığı gösterildiğini belirten Sarıgöllü Avukat Fedai Mesut Kocabıyık, olayı şu şekilde anlattı:
"Geçen yıl yine bizim Manisa Barosu tarafından verilen belgeyle aynı konsolosluktan vize aldım ve 8 günlüğüne Almanya'ya gitmiştim. O belgede de hilal ters duruyordu. Bu kez ise mühürdeki hilalin sola baktığını bahane ederek vize vermediler. Bu çok komik bir olay. 

Almanya vize vermemek için her türlü zorluğu çıkarıyor. Pasaportumun üzerinde avukat olduğum da yazıyor" dedi. 

Avukat Fedai Mesut Kocabıyık, olaydan şaşkınlık duyduğunu söyleyerek vizeyi mutlaka alacağını belirtti.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 18:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?