8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

THY'ye kayıp bavul davası

Kanada'da bir bankada çalışan Hilmi Şener, evlendikten sonra Türkiye'ye gelirken İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda valizinin kaybolmasından dolayı Türk Hava Yolları'na (THY) 6 bin 744 YTL maddi ve 15 bin YTL manevi tazminat davası açtı. 

Manisa'nın Gördes İlçesi'nden olan Hilmi Şener, ABD'de çalışırken tanıştığı Kanadalı eşiyle evlendikten sonra balayı için Türkiye'ye geldi. Şener eşiyle birlikte geçtiğimiz ağustos ayında önce Kanada'nın Toronto şehrinden Amsterdam'a, daha sonra İstanbul'a ve buradan da memleketi Manisa'nın Gördes İlçesi'ne gidebilmek için İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi. Adnan Menderes Havalimanı'na indiklerinde uçakta olması gereken iki bavulundan birinin kaybolduğunu fark eden Hilmi Şener, birkaç hafta kayıp olan bavulunun bulunmasını bekledi. 

İçinde damatlığı, yurt dışındaki arkadaşlarının hediye ettiği saatler, Sony marka kamera ve manevi değeri olan çeşitli hediyelerin bulunduğu bavulun bulunamaması üzerine Şener, avukatı Yalçın Cabar aracılığıyla İzmir 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde THY'ye karşı tazminat dava açtı. Bavulunun THY'nin sorumluluğunda olduğunu belirten Şener, içinde maddi ve manevi değeri olan eşyalar bulunan bavulunu kaybettiği için THY'nin 6 bin 744 YTL maddi, 15 bin YTL manevi tazminat ödemesini istedi. 

Bavulunda düğünde giydiği damatlığın, en az bin 500 Amerikan Doları değerindeki Bulova ve Movada marka saatlerinin olduğunu ifade eden Şener, yurt dışında güzel bir düğün gecesi geçirdikten sonra yaşadıklarının kendisini ve eşini çok yıprattığını söyledi. THY'nin sorumsuzluk örneği göstererek, olayın ailesinde ileride onarılması çok zor manevi derin yaralar açtığına dikkat çeken Şener, eşinin bu duruma çok şaşırdığını ve THY gibi ciddi bir firmanın insanları bu denli zor durumda bırakmasına üzüldüğünü belirtti. 

Halen Kanada'da bir bankada çalışan Hilmi Şener'in avukatı Yalçın Cabar ise, hava yolcularını taşıma kurallarına göre THY'nin kaybolan bavulundan dolayı sorumluğunun açık olduğunu, bu durumda müvekkilinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini kaydetti. Cabar, THY'nin bütün aramalara rağmen bavulu bulamadığını, kaybettiği bavul yüzünden tam kusurlu olduğunu iddia ederek, sorumluluğunu yerine getiremeyen kusurlu bir kurum olarak tazminatı kabul etmesini beklediklerini söyledi
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 10:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?