5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tıp fakültesine yeni dekan

CBÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINDA GÖREV DEVİR TESLİMİ

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı'na atanan Prof. Dr. Hasan Yüksel, görevini eski Dekan Prof. Dr. Kor Yereli'den devraldı.

CBÜ Tıp Fakültesi tarihinde ilk defa yeni göreve atanan bir dekan, görev süresi sona ermiş olan daha önceki bir dekandan devir teslim töreniyle görevi devralmış oldu. Devir teslim töreninde Prof. Dr. Hasan Yüksel, eski meslektaşı Prof. Dr. Kor Yereli’ye dört yıl başarı ile yapmış olduğu dekanlık görevi için teşekkür ederek, “Tıp Fakültemiz Manisa ilimizin değerli üniversitesi için lokomotif görevindedir. Hem halkımıza layık olduğu sağlık hizmeti verecek üniversite hastanesini hem de gelecekte en değerli varlığımız olan sağlığımızı emanet edeceğimiz bilgili doktorların yetişeceği tıp fakültesi eğitim birimini içermektedir. Her iki birim de şu hali ile ulusal anlamda rekabetten uzak hem de uluslararası anlamda ise standardın altında gözükmektedir. Biz her iki birimde yeni, şeffaf, performansı yüksek, insan odaklı ve çözüme yönelik bir yönetim anlayışı getirmek için bu göreve talip olduk. Fakültemiz için öğrencilerimizin huzurla geleceği, standardı yüksek bir tıp bilim yuvası olmasını; hastanemizin de Manisa halkımız için en ideal, güler yüzlü ve güvenli sağlık hizmeti alabileceği bir kurum olmasını hedefliyoruz. Bu amaçla Manisa’mızın üç kültürü olan 'Tıp Fakültesi, halkımızı ve organize sanayi bölgesi hizmetini' bir araya getirmeyi hedefliyoruz ve bunu özlüyoruz. Bu anlamda kurumsal hafızamızı sağlayacak şekilde eski yönetici arkadaşlarımızla birlikte çalışma ve danışmaya devam edeceğiz. Bilimsel performansımızı, yayınlarımızı ve öğretim üyelerimizin başarısını ulusal rekabet ve uluslararası standartlara çıkarmak için hedefler belirleyeceğiz ve projelendirme yapacağız. Amacımız çalışan, üreten, pazarlayabilen, sağlıkla ilgili her türlü yerel kurum ile sıcak bir ilişki içinde olan ve marka haline gelebilen Manisa’mıza layık bir tıp fakültesi ve üniversite hastanesine sahip olabilmek ve bunu gelecek yönetimlere devredebilmek.” dedi.

Tıp Fakültesi'nin yeni Dekan Yardımcıları ise Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Varol ve Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Murat Demet oldu.

CBÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINDA GÖREV DEVİR TESLİMİ
CBÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINDA GÖREV DEVİR TESLİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 17:24:03
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 17:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?