5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tipide kaybolan sürüye ulaşılamıyor

Alaşehir Horzumalayaka köyünde oturan Erdoğan Başkurt'a ait 145, Ali Başkurt'a ait 65 koyun ile İbrahim Kahraman'a ait 146 keçi kar ve tipi yüzünden kayboldu.

Cuma günü akşam bastıran kar ve tipi yüzünden canlarını zor kurtaran çobanlar Domuz Deresi Karlık mevkiinde otlattıkları koyun ve keçileri bırakarak kaçtı. 356 küçükbaş hayvan kar ve tipi altında kaldı.Yüksek kesimlerde yaklaşık iki metreyi bulan kar nedeniyle hayvanlara ulaşılamadı. Köylüler jandarmadan yardım istedi.

Horzumalayaka Köyü Muhtarı Halil Küçükefe, köylülerin hayvanlarını meraya otlatmak için götürdüklerini belirterek "Aniden bastıran kar ve tipi nedeniyle hayvanları toplayıp getiremeyince kendileri köye dönmüşler. Cuma gününden beri kaybolan hayvanlara ulaşılamıyor. Bu sabah yine ulaşmak için giden çobanlar koyunlardan 20 tanesini kayaların içerinde canlı olarak bulmuş. Ancak diğer hayvanlara ulaşılamıyor" dedi. Kaymakamlık ve jandarmadan yardım istediklerini anlatan Küçükefe, şöyle konuştu: "Köy yolu kapalıydı, kaymakamlık greyder gönderdi. Köy yolu açılıyor ancak hayvanlara ulaşmamız mümkün değil."

Jandarma yetkilileri olayla ilgili çalışmaların başladığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 13:56:04
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?