30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tiyatrocu Tanülkü, Doruklularla

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Turgay Tanülkü, Doruk Koleji Kültür Edebiyat ve Tiyatro Kulübü'nün davetlisi olarak Doruk Koleji'nde öğrencilerle buluştu.


Manisa Özel Doruk Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Yaşar Coşkun ve Okul Müdürü Hasan Köroğlu tarafından karşılanan Tanülkü, Doruklu öğrencilerle bir saati aşkın bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Turgay Tanülkü, tiyatroya halk evlerinde ayak işlerine bakarken sevdalandığını, tiyatro ile ilgilenen büyüklerine imrenerek baktığını ve bu imrenmenin kendisini sahneye taşıdığını belirtti. Amatör olarak başladığı bu tiyatroya çalışmalarını konservatuar eğitimi ile desteklediğini vurguladı. Manisa'ya, Manisalıların tiyatroya ilgisini çekmek, Ege Bölgesi'nin bu güzel kentini kültürün önemli bir kolu olan tiyatroya kavuşturmak; tiyatroya ilişkin birikimlerini Manisalı gençlerle paylaşarak onların bu sanat dalına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla geldiğini söyleyen Tanülkü, zamanla bu kültür nöbetini Manisa'nın yetenekli gençlerine bırakmak istediğini de özellikle vurguladı.


Doruk Koleji'nin birçok birimini gezen sanatçı okul binasının donanımından ve kadrosundan etkilendiğini dile getirdiği konuşmasında, özellikle yapılmakta olan tiyatro salonundan büyük heyecan duyduğunu ve bu salonun birçok kültür etkinliğine çok iyi bir zemin oluşturacağını söyledi.


Genel Koordinatör Yaşar Coşkun toplantının sonunda yaptığı konuşmada; aslında yaşamın bir tiyatro olduğunu ve herkesin bu anlamda üzerine düşen rolü yerine getirdiğini ve Tanülkü'nün tiyatronun tiyatrosunu yapma konusundaki başarılarını dile getirerek sanatçıya Doruk Koleji'ni ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Toplantı öğrencilerin Turgay Tanülkü'ye gösterdikleri yoğun ilgi ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?