5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Toki-3 camii ibadete açıldı

TOKİ-3 CAMİİ İBADETE AÇILDI

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından TOKİ-3’de inşa edilen camii açılışına katıldı.

Camii açılışına Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Müftü Vekili Veli Südütemiz ve TOKİ-3’de oturan vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasında camilerin bu memleketin, bu milletin tapuları olduğunu belirten İl Müftü Vekili Veli Südütemiz, “Bu milletin Müslüman olduğunun en büyük kanıtı camilerimizdir. O yüzden milletimiz bu camilerimizi yapıyor, milletimizin eserleridir ve yine milletimiz bu camilere sahip çıkıyor. Bu mekânlar birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı mukaddes mekânlardır. Burada insanlar omuz omuza, yan yana, saf tutarlar, burada hiçbir şan şeref rütbenin önemi yoktur” dedi.

Açılışta TOKİ-3 sakinlerine seslenerek, öncelikle evlerinin hayırlı uğurlu olmasını, aileleriyle birlikte huzur ve sağlık içerisinde yaşamalarını dileyen Vali Celalettin Güvenç, devletin yanlış arsa politikaları nedeniyle Türkiye uzun yıllar konut problemi yaşadığını belirterek şunları söyledi:“TOKİ Türkiye’deki konut problemini çözüyor. Manisa’da da üç ayrı etapta önemli miktarda konut yaptı. Buradaki sorunlarınızı ve eksiklerinizi biliyor ve yakından takip ediyorum. Bu sıkıntı ve eksiklerinizin giderilmesi için TOKİ’yi en az on defa aradım ve uyardım. Her seferinde de olumlu cevap aldım ve bu noktaya geldik. Ama bu kadar güzel hizmetlerde bile maalesef kötü alışkanlığımız var, hatalı işler yaptık. Bana bir gün '3. etap TOKİ sakinleri, Manolya Meydanı'nda protesto yapacaklar' dendi. Ben de arkadaşlara emniyet müdürüme, 'sıkıntıların ve sorunların çözüm yerinin Manolya Meydanı değil, devletin valisinin bir çayın içsinler, dertlerini dinleyelim, burada çözeceğimizi burada çözelim, TOKİ’nin çözeceğini TOKİ’ye iletelim' dedim. Bunları geçmişi yargılama adına değil, geleceği iyi kurma adına söylüyorum. TOKİ sakinlerinden bir vatandaş yanıma geldi, derdimiz şunlar şunlar diye bildirdi. Hemen anında TOKİ’yi aradım sorunları çözdük. Eksikler, sorunlar var, ama mutsuz olmamıza sebep olmamalı bunlar. Şu günün şartlarında 10 bin TL peşinat, 350 TL taksitle ev sahibi oluyorsunuz. İhata duvarını sizlerin katkısıyla yapacağız, diğer eksiklikleri tamamlayacağız. Güvenlik için Emniyet Müdürü devriyeyi artıracak. Biz hatayı eleştiriye de açığız, hırsızlığı önlemek benim görevim, devlet bunun için var. Konutlarımızın bölgesinde okulumuz, camimiz ve sosyal tesislerimiz var. Bizim insanımız bunlara layık, çocuklarımıza çok daha iyi bir Türkiye bırakmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Her türlü sorununuz için devletin kapısı size açıktır ve uygulamamız da böyledir. Konutlarınızda ailenizle birlikte güle güle oturun. Hizmete girecek camimizin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmalardan sonra Vali Celalettin Güvenç ve protokol, TOKİ-3 Camisinin açılış kurdelesini keserek ibadete açtı. Açılış törenine katılanlara lokma dağıtıldı.

TOKİ-3 CAMİİ İBADETE AÇILDI
TOKİ-3 CAMİİ İBADETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2011 Çarşamba 17:54:04
Güncelleme :27 Nisan 2011 Çarşamba 17:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?