4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Toplu konut müracatları başlıyor

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, inşaatına başlanan toplu konutlar için müracaatların 20 Haziran’da başlayacağını belirterek, konutların en geç 2006 yılı Temmuz ayında sahiplerine teslim edileceğini kaydetti.

Belediye Zabıta Lokali’nde yardımcısı Kemal Sevinç ve Tülay Yesügey ile birlikte konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Bülent Kar, yapılacak olan 288’i GC1 tipi ve 96 adet F tipi olmak üzere toplam 416 adet toplu konutla ilgili broşürlerin bugünden itibaren belediye bünyesi içindeki beyaz masadan dağıtılmaya başlanacağını açıklayarak, "Beyaz masamız tarafından dağıtılacak olan broşürde konutlarla ilgili her türlü teknik bilginin yanı sıra ödeme planı ve müracaatlarla ilgili bilgiler yer almaktadır. Müracaat edecek olan kişilerin belirtilen tarihler arasında Halk Bankası şubelerine ilk etapta 2 bin YTL yatırdıktan sonra banka dekontu ve başvuru evraklarıyla birlikte Beyaz Masa’ya teslim edeceklerdir. Müracaat edenlerin arasından alıcıların belirlenmesi amacıyla 19 Temmuz tarihinde kura çekilişi yapılacaktır. Kurada alıcı olmayanların yatırdıkları para ve evrakları 25 Temmuz tarihinden itibaren kendilerine teslim edilecektir. 01-19 Temmuz tarihleri arasında yapılan kura sonucuna göre de belirlenen sıraya göre konut seçimi yapılacak ve peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra geriye kalan tutar 02-22 Temmuz tarihleri arasında bankaya yatırılarak gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacak. İlk taksit ise Eylül ayında alınacak" dedi.

Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) arsanın kat karşılığı olarak verildiğini hatırlatan Başkan Kar, "Belediyemiz, yapılacak olan 416 konuttan F tipi olan 81 metrekarelik 32 adet konutu alacak. Bu konutlar önümüzdeki günler içinde yapılacak olan kamulaştırmalarda kullanılacaktır. Ayrıca yaklaşık 2 bin kişinin yaşayacağı alanda dükkan ihtiyaçlarına da toplam 300 metrekarelik alanda yapılacak 6 dükkan da belediyemize devredilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 18:08:19
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 17:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?