4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Toplu konutta kura heyecanı

Manisa Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortaklaşa başlattığı toplu konutlarda, hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla Manisa 2. Noteri huzurunda bugün kura çekilişine başlandı.

Atatürk Spor Salonu'nda Eskici Müzayede A.Ş'nin organize ettiği ve Manisa 2. Noteri Betül Demirci'nin huzurunda yapılan çekiliş için 3+1 konutlara bin 287 kişinin müracaat ettiği ve bu kişilerin arasından 288 asil ve 90 yedek kişi belirleneceği, 2+1 konutlar için ise 813 kişinin müracaat ettiği ve bu kişilerin içinden de 96 asil 40 yedek kişinin belirleneceği açıklandı.

Milli Piyango sistemiyle şeffaf kürede yapılan çekilişi Belediye Başkanı Bülent Kar başlattı. İlk çekilişi 1277 numara ile kazanan Aygün Türkoğlu ve ikinci sıradaki 0888 numaralı Mehmet Önder'in salonda bulunmaması üzerine Belediye Başkanı Bülent Kar, "Gelenlere değil, gelmeyenlere evler çıkıyor" şeklinde espiri yaptı.

Başkan Kar'ın ardından üçüncü talihli Başkan Yardımcısı Recep Kafes tarafından belirlendi. Kafes, üçünrcü talihliyi belirlemek için çekilen numaraların müracaat numaraları arasında olmaması gerekçesiyle üç kez çekiliş yaptı. Çekilişte üçüncü talihli 0164 numarayla Manisa Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Büro Amiri Başkomiser Sadullah Yavaş'a çıktı. Kafes, dördüncü talihliyi de 1053 numarayla Çetin Aydemir olarak belirledi.

Belediye Başkanı Bülent Kar, "Manisalılar'ın konutlara 2 bin 100 adet gibi yoğun talepleri, projelerimizin doğruluğunu ve 5 bin konut hedefimizi en kısa sürede gerçekleştirme zorunluluğunu bizlere gösteriyor. Kurada çıkmayanlar ve yeni istekler için yıl sonuna doğru 2. etap olan 600 konutluk projemiz başlayacaktır. 2006 yılında ise 4 bin konutluk 'Uydu Kent' projemizi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kurası çekilen ilk etap konutların olduğu bölgede yaklaşık bin 800 kişi yaşayacaktır. Bu nedenle günlük alışverişleri için bu alanda 6 adet dükkan yapımı da düşünülmüştür. 2. etap konutlarla birlikte okul ve cami de yapılacaktır" dedi.

Bu arada, kuraların akşam geç saatlere kadar süreceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 17:22:29
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 17:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?