9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Toplum Gönüllüleri'nden kitaplık

Toplum Gönüllüleri Vakfı Manisa Temsilciliği'nin, "Benim Kütüphanem" projesi kapsamında İl Halk Kütüphanesi bünyesinde düzenlediği kitaplık törenle hizmete açıldı. 

Kütüphane bahçesinde düzenlenen törene Vali Refik Arslan Öztürk, 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, Genel Müdürü Yusuf Güvenç ve davetliler katıldı. Törende yapılan bilgilendirmede, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nca Türkiye genelindeki 60 üniversiteden gönüllü öğrenciler tarafından yüzlerce projenin hayata geçirildiği, projelerin yerel bazda hazırlandığı ve "Benim Kütüphanem" projesi kapsamında Aydın ve Sakarya'dan sonra Manisa'daki gönüllüler sayesinde 3. kütüphanenin 2 aylık süre içerisinde düzenlendiği belirtildi. Ayrıca yılda 10 olmak üzere 5 yılda 50 kütüphane kurulmasının amaçlandığı ifade edildi. Bu arada Manisa'daki kütüphanenin çevre bakımı ve tadilatında gece ve gündüz olmak üzere yaklaşık 60 gönüllü vatandaşın çalıştığı bildirildi. 

Törende kütüphanenin düzenlenmesinde katkısı bulunan Vali Refik Arslan Öztürk, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse'ye Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil ve Genel Müdürü Yusuf Güvenç tarafından teşekkür plaketi, gönüllü kuruluşlara da teşekkür belgesi verildi. Toplum Gönüllüleri Vakfı yöneticilerine ise Vali Öztürk çiçek ve Manisa'yı tanıtan kitaplar ile çeşitli hediyeler verdi. 

Açılış töreninin ardından protokol ve davetliler kütüphaneyi gezerek, Atatürk köşesi ve kitapları inceledi. Ayrıca davetlilere kütüphanenin düzenlenmesi aşamasında yapılan çalışmalardan oluşan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Daha sonra davetlilere kokteyl ikram edildi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 19:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buraktunca IP: 88.253.58.xxx Tarih : 24.09.2007 16:04:26

türkiyeye böyle insanlarlazım