4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Topuk sesleri artık daha güçlü duyulacak

Manisa’daki kadın derneklerinin faaliyetlerini düzenleyen, kadınların sorunlarına çözüm bulması amacıyla oluşturulan "Kadın Danışma ve Dayanışma Protokolü", valilik, belediye, kadın dernekleri ve baro arasında törenle imzalandı.

Manisa Belediyesi Zabıta Lokali’nde gerçekleştirilen toplantıda, Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, Baro Başkanı Remzi Demirkol, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Manisa Şube Başkanı Erdem Kutlar, Türk Kadınlar Birliği Manisa Şube Başkanı Süheyla Dönertaş, Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Bilgin Moralıoğlu hazır bulundu.

Manisa Barosu, Manisa Belediyesi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol törenle imzalandı. Protokol gereği, Manisa Belediye Nikah Salonu girişinde bulunan Kadın Danışma Merkezi’nde her kuruluş kendi bünyesi içerisinde oluşturacağı aylık çizelge ile gönüllü nöbetçiler bulunduracak, merkeze müracaat eden mağdur kadınlarla ilk görüşmeyi yapacak, anket formları düzenlenecek, mağdura verilecek hizmet belirlenecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Bülent Kar, "Bu protokol, ailemizin temeli olan kadınlarımızın daha çağdaş, sağlıklı ve bütün sorunlarına çözüm arayan bir imkan olacak. Bu konuda her zaman olduğu gibi belediyemizin büyük katkıları olacaktır. Halkımıza ve kadınlarımıza hayırlı olsun. Kanunun belediyemize verdiği yeni sorumluluklardan biri de sığınma evinin açılmasıdır. İmkanlarımız ölçüsünde gerçekleştirilebilecek bir olgudur. Kadın Danışma Merkezimiz eski nikah salonumuzun girişinde belediyemiz tarafından tahsis edilmiştir. İçerisinin düzenlenmesi de belediyemiz tarafından yapılacaktır. Belediye olarak bu görevi yüklenmeye hazırlanıyoruz. İleride hedefimiz bir de kadın sığınma evi yapmaktır.Yardımcılarımız ise derneklerimiz ve gönüllü kuruluşlarımızdır" diye konuştu.

Vali Orhan Işın ise, "Manisa’da içinde kadın olan sivil toplum örgütlerimizin çok büyük katkıları var. Valilik olarak her zaman destek olmaya hazırız. Belediyemize, baromuza ve sivil toplum örgütlerimize, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz’e teşekkür ediyorum. Valilik olarak koordinatör görevi yapacağız. Ne zaman bizden yardım istenirse İl Özel İdaresi olarak her zaman arkalarındayız" şeklinde konuştu.

Kadın dernekleri temsilcileri, bu mutlu günden dolayı 8 Mart’ta kutlanacak olan Kadınlar Günü’nün imzalanan protokolden dolayı erken başladığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 15:51:03
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 16:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?