3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Torbacılara operasyon: 43 gözaltı

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, sokaklarda gençlere uyuşturucu madde ve hap sattıkları iddia edilen 43 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 15 Şubat günü sabah erken saatlerde 550 emniyet görevlisi 74 ayrı noktaya aynı anda baskın yaptı. Operasyonda çevre illerden getirtilen 5 arama köpeği kullanıldı. Manisa merkez, Turgutlu ve Saruhanlı ilçeleriyle, bazı beldelerin yanı sıra İzmir ve Hatay illerinde uzun süredir takip edilen şüphelilerin adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonda 1'i bayan 43 kişi gözaltına alındı.

Torbacı olarak nitelendirilen ve sokaklarda gençlere ve bağımlılara uyuşturucu madde, hap ve benzeri maddeler sattıkları iddia edilen şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 kilo 650 gram esrar, 5 adet sentetik uyuşturucu hap, 2 adet tabanca, 3 adet şarjör, 5 adet uzun namlulu İsrail yapımı makineli tüfek mermisi, 3 bin 454 adet mermi, 4 adet bıçak, 1509 adet av tüfeği fişeği, 1 adet dedektör, 1 adet tarihi eser niteliğinde kuş figürlü taş parçası ve bir adet hassas terazi ele geçirildi.

Söz konusu şahsılarla ilgili daha önceden yapılan operasyonda 77 kilo 172 gram esrar, maddesi, 107 kök kenevir ele geçirilmiş ve 5 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Son yapılan operasyonda gözaltına alınan 43 kişi adliyeye çıkarıldı. Emniyet yetkilileri söz konusu operasyonda ismi belirlenen 10 kişinin daha arandığını açıkladı.

"GENÇLERİMİZE TUZAK KURUYORLAR"
Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, "Çocuklarımıza, gençlerimize uyuşturucu madde satan şahsıları uzun süredir takip ediyorduk. Eş zamanlı operasyonla 43 kişiyi gözaltına aldık. Sorgularını yaptıktan sonra adliyeye sevk ettik. Amacımız çocuklarımızı uyuşturucu tacirlerinin kurduğu tuzaklardan uzak tutmaktır. Bu konuda kararlı bir şekilde operasyonlarımızı sürecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 13:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?