5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Trafik öğrencilere emanet

TURGUTLU'DA OKUL ÖNÜ TRAFİK HİZMETLERİ ÖĞRENCİLERE EMANET

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa başlatılan "Okul Geçidi" projesi kapsamında, okulların önünde birer trafik polisi gibi görev yapacak olan 39 öğretmen ve 86 öğrenciye yaka kartları dağıtıldı.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisleri tarafından 5 günlük teorik ve pratik eğitime tabi tutulan öğrenci ve öğretmenlere kartların dağıtımı için tören düzenlendi. Halil Kale Fen Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Emniyet Müdürü Necmettin Akça, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Şoförler Odası Başkanı Erdoğan Kurşun, Turgutlu Şehir içi Minibüsleri Başkanı Gökhan Yörüyen ve bazı okul müdürleri katıldı. Turgutlu Emniyet Müdürü Necmettin Akça, "İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bizler, her bir okulumuzun çevresinde özellikle giriş ve çıkış saatlerinde trafik polisi görevlendirmeyi çok isterdik. Ancak imkanlar dahilinde günümüzde bu pek mümkün görünmemektedir. Öğrencilerimize katkıda bulunmak amacıyla ilçede bir ilk olarak 2918 sayılı Kara Yolları Trafik Kanunu'nun ve Karayolları Trafik Yönetmeliği ile verilen yetkiye istinaden Okul Geçidi Görevlisi projesini hayata geçirmeyi planladık. Başlangıç olarak ilköğretim okullarımızın baz alındığı bu projede ilçe merkezinde bulunan toplam 22 ilköğretim okulundan 18 adetinin katılımı ile ilgili mevzuat doğrultusunda yürütülen süreçte 39 öğretmenimiz ve 86 öğrencimiz okul geçidi görevlisi olmaya hak kazanmışlardır. Konuyla ilgili katılımın bu seviyede olması bizleri oldukça mutlu etmiştir. Bu projede görev alan tüm öğrencilerimizin tamamı gönüllüdür katkısı olan başta kaymakamımız ve Milli Eğitim müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim. Bu öğretmen ve öğrencilerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum." dedi.

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü başta olmak üzere konuklar, belge almaya hak kazanan öğretmen ve öğrencilere Okul Geçidi Görevlisi kartlarını taktılar.

TURGUTLU'DA OKUL ÖNÜ TRAFİK HİZMETLERİ ÖĞRENCİLERE EMANET
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 15:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?