5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tren otomobili 150 metre sürükledi

MANİSA'DA TREN OTOMOBİLİ BİÇTİ: 1 YARALI

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yolcu treni, kontrolsüz hemzemin geçitte bir otomobile çarptı. Yaklaşık 150 metre sürüklenen aracın sürücüsü, kazayı ufak sıyrıklarla atlattı.

Edinilen bilgiye göre, Uşak'tan İzmir İstikametine gitmekte olan Davut Bozkurt (64) yönetimindeki 20 sefer sayılı yolcu treni, Turgutlu eski süt tozu fabrikası önündeki hemzemin geçitte Adnan Şimşek (22) yönetimindeki 45 TD 842 plakalı otomobile çarptı. Kontrolsüz ve yolu kapatan uyarıların olmadığı hemzemin geçitten Kervanyolu istikametine gitmekte olan otomobilin sürücüsü, aracın içerisinde yaklaşık 150 metre sürüklendikten sonra kendi imkanları ile araçtan çıktı. Kazayı ufak sıyrıklarla atlatan

sürücü, Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada trenin raydan çıkmaması ise olası bir faciayı önledi. Uşak'tan saat 16.00'da hareket eden ve yaklaşık 400 yolcusu bulunan trendeki yolcular korku dolu anlar yaşadılar. Hurdaya dönen otomobil, 1.5 saat süren çalışmalar sonucu trenin altından çıkartılabildi.

Otomobil sürücüsünün bir anlık dalgınlığı ile meydana gelen kaza sonrasında vatandaşlar, hemzemin geçitte hiçbir uyarının olmadığını ve bölgede sürekli kaza riski olduğunu ifade ederek, yetkililere tepki gösterdiler. Görgü tanıklarından Şemsettin Maya, "Buradaki hemzemin geçitte hiçbir uyarı yok. Burada bugüne kadar birçok kaza atlatıldı ve bir an önce bu yola önlem alınmalı" diye konuştu.

Trende bulunan yolcular ise, "Tren aniden fren yaptı. Yaklaşık 3-4 dakika önce Turgutlu Garı'ndan çıkmıştık ve gürültü ile tren durdu. Aşağıya indiğimizde korkunç manzara ile karşılaştık" dediler.

MANİSA'DA TREN OTOMOBİLİ BİÇTİ: 1 YARALI
MANİSA'DA TREN OTOMOBİLİ BİÇTİ: 1 YARALI
MANİSA'DA TREN OTOMOBİLİ BİÇTİ: 1 YARALI
MANİSA'DA TREN OTOMOBİLİ BİÇTİ: 1 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 22:29:05
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 19:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?