4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

TSO'nun bütçesi 4.8 milyon TL

MANİSA TSO'NUN 2010 YILI BÜTÇESİ 4.8 MİLYON TL

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) 2010 yılı bütçesi 4 milyon 800 bin TL olarak meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Manisa TSO Aralık ayı toplantısı oda binasında gerçekleştirildi. TSO Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan konuşmasında, ekonomik göstergelerin iyileştiğini öne sürerken, TSO Başkanı Bülent Koşmaz ise daha temkinlik konuşmayı tercih etti.

TSO Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan, son aylarda ekonomi de güzel günlerin yaşandığını öne sürerek, "Bir kaç ayda gerek ihracatımızda ki artış gerek makro verilerdeki düzelmeler gerekse kapasite kullanım oranlarındaki artış bize artık tüm dünya ile beraber yaşadığımız krize ülkemiz olarak çıkmaya başladığımızı gösteren çok güzel verilerdir. Geçen günlerde kriz derecelendirme kurumunun Türkiye'nin notunu 2 basamak birden arttırması, bunun artık Türkiye'de ki iyileşmenin uluslar arası karşılığıdır. İnşallah 2010 yılı hem ekonomik hem de demokratik gelişimlere gebe olan bir yıl olur." dedi.

Daha sonra konuşan MTSO Başkanı Bülent Koşmaz ise, Türkiye'de her gün gündemin değiştiğini belirterek, her yeni günde farklı bir sorunun ortaya çıktığını ifade etti. Koşmaz şöyle devam devam etti: "Her akşam 'yarın ne olacak?' endişesi ile yatıyoruz. Ekonomiye ve ekonomik krize odaklanamıyoruz. Krizin reel sektöre yansımasının üzerinden bir buçuk yıla yakın zaman geçti. Bu dönem içerisinde belirsiz bir süreçten, haritası çıkarılmamış yollardan geçtiğimizi hep ifade ettik. Malesef bu durum hala devam etmekte. Üstelik alıştığımız şartlar da değişiyor. Eskiden düşük enflasyon oranları açıklandığında, faiz seviyeleri düştüğünde sevinirdik. Ama şimdi ekonominin göstergelerini okumak çok kolay değil. İşsizlik artıyor. Enflasyon düşüyor, ama talep darlığı sürüyor. Ekonomiye güven azaldığı için kaynaklar reel sektöre degil kamu borçlanmasına akıyor. Dolayısı ile ilginç bir dönemdeyiz." Koşmaz sözlerinin sonunda, "İnşallah 2010 yılının şahsımız, ailemiz, çevremiz, ülke ekonomimiz için iyi bir yıl olmasını diliyorum." dedi.

Daha sonra bütçe görüşmelerine geçildi. TSO'nun 2010 yılı bütçesi 4 milyon 800 TL olarak 2 meclis üyesi dışında oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda zaman zaman gergin anlar yaşandı. 2010 yılı gider kaleminde yer alan, odanın geriye dönük aidat alacaklarının hukuki takibi için 100 bin TL'lik dava icra masrafları ayrılması talebinde, meclis üyeleri İdris Şendil ve İhsan Övünç rakamı yüksek buldu. Daha sonra oylamaya geçildi. 26 red oyu üzerine değişiklik yapıldı. 100 bin TL masraf gideri 60 bin TL'ye düşürüldü. Kalan 40 bin TL'nin de eğitim ve sosyal yardımlara aktarılmasına karar verildi.

MANİSA TSO'NUN 2010 YILI BÜTÇESİ 4.8 MİLYON TL
MANİSA TSO'NUN 2010 YILI BÜTÇESİ 4.8 MİLYON TL
MANİSA TSO'NUN 2010 YILI BÜTÇESİ 4.8 MİLYON TL
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 15:30:03
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 17:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?