5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

TÜBİTAK'tan davet geldi!

ŞEHZADELİ ÖĞRENCİYE TUBİTAK’TAN DAVET

Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Abdülkerim Uygur, TUBİTAK tarafından Mayıs ayında yapılan ortaöğretim öğrencileri arası Biyoloji Olimpiyatı seçme sınavında Türkiye'de ilk 25 öğrenci arasına girdi.

Abdülkerim Uygur TUBİTAK tarafından yazın Afyon Oruçoğlu Tesisleri'nde yapılacak olan organizasyona davet edildi. Bilimsel çalışmalar ve özellikle matematik alanında ön plana çıkmış olan Özel Şehzade Mehmet Lisesi son olarak aldığı biyoloji dalındaki başarıyla çıtasını bu alanda da yükseltmiş oldu.

Okul Müdürü Giray Kara, "Daha önce Manisa ve Türkiye adına öğrencilerimiz dünya ile yarışmış ve birçok dünya derecesi elde etmişlerdi. Şimdi ise biyoloji dalında elde edilen bu başarıyla bundan sonra inşallah okulumuz biyoloji dalında da artık Manisa ve Türkiye adına dünyada adından söz ettirecektir." dedi. Davet edilen öğrenci Abdülkerim Uygur ise, ''Okulumuz Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi‘nin hazırladığı imkanlar sayesinde ve başımızdaki uzman öğretmenlerimizin desteği ile bu başarıyı yakaladım, çok mutluyum hedefim Türkiye’yi bilim olimpiyatlarında başarı ile temsil etmek'' dedi.

TÜBİTAK tarafından öğrencilere temel bilimlerde çalışmalar yapmayı özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini desteklemek amacıyla her yıl düzenlenen bilim olimpiyatlarının ilk aşaması bölgelerde, ikinci aşaması aralık ayında Ankara'da yapılıyor. Abdülkerim Uygur 18. Ulusal TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda 1. aşama sınav sonucuna göre biyoloji alanında başarılı olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 16:00:01
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 20:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?