30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tükenişin fotoğrafı!

Manisa' da Spil Dağı'ndaki su kaynaklarının büyük bölümünün erkenden kuruması, burada yaşayan kuş ve yaban atları başta olmak üzere hayvanları zor durumda bırakıyor.


Spil Dağı ormanlarıyla İzmir, hem de Manisa illerinin oksijen deposu olmasının yanı sıra, yaban hayatı için de büyük önem taşıyor. Ancak, bu yıl az yağış ve sıcakların etkisiyle Spil'in yüksek kesimlerinde su kaynakları ve çeşmeler erken kurudu. Bu durumdan en çok, üreme dönemini Spil'de geçiren 6 farklı türdeki çok sayıda kuş etkilendi. Dağın bir bölgesindeki çeşmeden damla damla akan sudan içebilmek için kuşlar sıraya girmeye başladı.

 



Suyun tükenişinin en çarpıcı kareleri doğa fotoğrafçısı Dr. Zafen Kurnuç'un karelerine yansıdı. Dakikada sadece 30-40 damla su akıtan çeşmeden yararlanmaya çalışan kuşların görüntüsü insanın içini burkarken, doğal yaşam için tehlike çanları çaldığını gözler önüne serdi. Spil'de sadece kuşların yanı sıra yaban atları için de susuzluk tehlikesi baş gösterdi. Dağın zirvesindeki doğal gölette kalan az miktardaki suyun kurak bir yazı geçirmek için yeterli olmayacağı belirtildi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 11:37:18
Güncelleme :30 Haziran 2008 Pazartesi 11:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?