30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Turgutlu Belediyesi ile işçiler anlaştı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde belediye bünyesinde Hizmet İş Sendikası'na bağlı çalışan 135 işçiyi kapsayan toplu iş görüşmeleri mutlu sonla noktalandı. 

Eski belediye binasında Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın katılımı ile yeni sözleşme imzalandı. İmza törenine Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simav, Hizmet- iş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ramazan Türkay, Manisa Şube Başkanı Nadir Ürkmez, Turgutlu Baş Temsilcisi Ahmet Zorlu ve tüm işçiler hazır bulundu. Törende Turgutlu Belediyesi tarafından katılan işçilere yemek ikram edildi. 

Sözleşmeye göre 26 YTL olan yevmiye 35 YTL'ye çıkartılırken, işçilere toplam yüzde 12 maaş zammı yapıldı. Buna göre en düşük işçi maaşı bin 20, en yüksek işçi maşı ise bin 600 YTL oldu. Elbise, kömür, ayakkabı ve çocuk parası ile zammın yaklaşık olarak yüzde 17'ye ulaştığı bildirildi. Törende Konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, “Dostluk ve barışın en önemli olduğu günleri yaşıyoruz. İşçilerimize verilecek en iyi zammı verdik. Sendika temsilcileri ile el sıkıştık, anlaştık. Belediye olarak işçilerimize yüzde 12 zam verdik. Şimdi sizlerden istediğimiz bunu Turgutlu'ya hizmet olarak yansıtmanızdır” dedi. 

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise şunları söyledi: “Belediye Başkanı Serhat Orhan'a ortaya koyduğu iyi niyet ve mücadeleden dolayı çok teşekkür ederim. İmzaladığımız toplu iş sendikası oldukça iyi. Türkiye şartlarına göre iyi bir maaş oranı belirlendi. Tabi ki hepimiz bunun daha iyisini almak isteriz. Ancak belediye şartlarını da gözden geçirmemiz gerekir. Gününde maaş alıyorsak, iş yerimizde barış ve huzur varsa, sorun yok demektir. Hepimize yeni sözleşmemiz hayırlı olsun.”

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 09:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?