4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Turgutlu Emniyeti'ne yeni bina

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Piyaleoğlu Caddesi'nde olumsuz şartlarda hizmet veren İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün fiziki yetersizliği üzerine yaklaşık 3 ay önce yeni hizmet binası yapımı kararlaştırılmış, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), belediye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında protokol yapılarak arsa tahsisi gerçekleştirilmişti. E-96 Karayolu üzerinde CBÜ Meslek Yüksek Okulu'na (MYO) ait yaklaşık 12 bin metrekarelik alan, Emniyet Müdürlüğü yapılması amacıyla Turgutlu Belediyesi'ne devredilmiş, belediye ve Emniyet Müdürlüğü arasında yeni bir protokol ile bu arsa takas usulüyle Emniyet Müdürlüğü'ne verilmişti.

Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının yapılması kararının Belediye Meclisi'nde kabul edilmesi üzerine dün temel atma töreni düzenlendi. Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Nesim Gezer ve birçok davetlinin katılımı ile Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının temeli atıldı.

Turgutlu Belediyesi tarafından ihalesi yapılan, bin 563 metrekare alan üzerine yapılacak zemin, bodrum dâhil 6 katlı binanın kaba inşaatının 710 bin TL'ye mal olacağı, binanın 150 gün içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Kaba inşaatın tamamlanması sonrasında ise İçişleri Bakanlığı'nca binanın iç döşemesinin yapılacağı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün en geç 2010 yılı başında yeni hizmet binasına taşınacağını açıklayan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Emniyet Müdürlüğümüzün yeni binasında daha da rahatlayacağı düşüncesindeyim. Ayrıca ilçemiz giriş ve çıkışları dahil olmak üzere MOBESE kamera sistemi için düğmeye bastık. Şuan kamera kabloları döşeniyor. Turgutlu 2 yıl içerisinde çok daha huzurlu bir kent olacak." dedi.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Nesim Gezer ise, "Mevcut Emniyet Müdürlüğümüz yetersiz geliyordu. Çözümü Turgutlu ile birlikte bulduk. Bu binanın yapımı için herkes elinden geleni yaptı. Başta Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan olmak üzere tüm hayırseverlerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?