3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Turgutlu'da 2 kişide domuz gribi

TURGUTLU'DA 2 KİŞİDE DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 2 kişide domuz gribi virüsünün tespit edilmesi üzerinde Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Turgutlu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu ve Turgutlu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanvekili Dr. Hüseyin Tekin hazır bulundu. Toplantıda açıklama yapan Kaymakam Nazmi Günlü, "Sağlık Bakanlığı'ndan gelen direktifler üzerine bizler de Turgutlu'da gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Konuyla ilgili olarak okul idarecilerimizle toplantılar yapıldı. Her okuldan bir öğretmenimiz bilgilendirildi. Sağlık kurumlarımızın yetkililerince gerekli tedbirler alınıyor, çalışmalar sürdürülüyor. Şu ana kadar ilçemizde izlediğimiz kadarıyla Türkiye genelinde yaşananın haricinde Turgutlu'da ilave bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımız özellikle okulları yakından takip ediyorlar. Okullarımızda bugün devamsızlığı olan öğrencilerin sayısı tespit edildi. Genel durum değerlendirildi. Bugün 28 bin 259 toplam öğrenciden 2 bin 380 öğrencinin okula gelmediği tespit edildi. Bu 2 bin 380 öğrencinin tamamının rahatsızlıktan dolayı okula gelmediğini söylememiz mümkün değil.

Belirli sebeplerden dolayı gelmeyenler olabilir, velilerimiz ihtiyaten göndermemiş olabilir. Günü gününe bu rakamları takip ediyoruz. Son günlerde hastanemize ve sağlık kuruluşlarımıza ve aile hekimliklerimize grip ve benzeri şüphelerle müracaat eden kişi sayıları artmış olmakla beraber, bu güne kadar hastanede tedavi altına alınması gerekli olan herhangi bir vaka sağlık kuruluşlarımıza intikal etmemiştir. Evine göndermek sureti ile ayakta tedavi edilmektedirler. Şu ana kadar test gereği görülen ve test

için hıfzıssıhha laboratuvarlarına gönderilen numuneler içerisinde 2 tane sonuç pozitif çıkmış durumda, bu hastalar da evinde tedavi olan herhangi bir yataklı sağlık kuruluşuna sevki görülmeyen, genel durumları da iyi olan hastalarımızdır. Şu an itibarıyla ilçemizde bir olağanüstü hale ve uygulanan tedbirlerin üzerine ilave tedbir alınmasını gerektirecek bir durum yok. Asıl aldığımız ve uygulamaya çalıştığımız özellikle okullarımızda rahatsız olan öğrencilerin okula gelmemesi, veliler tarafından okula

gönderilmemesi, bu öğrencilerin sağlık kuruluşuna götürülmesi ve tedavilerinin takibi şeklindedir. Sağlık Bakanlığımızın belirlemiş olduğu usul ve esaslara ve yönlendirmelerine uymaya çalışıyoruz. Virüs tespit edilen 2 kişiden birinin öğrenci, diğerinin ise 20 yaşlarında bir bayan olduğunu öğrendik" dedi.

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu ise, "Turgutlu'dan şimdiye kadar 5 vaka gönderildi. Bunlardan 2 tanesi pozitif, 2 tanesi negatif geldi, birinin de sonucunu bekliyoruz. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; hastanemizde yatma durumunda olan hiçbir hastamız yok. Enfeksiyon seyrinde devam ediyor. Vakaların hepsi hafif vakalardır" diye konuştu.

Turgutlu Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Hüseyin Tekin de, ilçede bugün itibari ile 6 aylık ile 5 yaş arası ve öncelik sırasına göre kronik hastalığı bulunan vatandaşlara aşı yapılmaya başlandığını söyledi.

TURGUTLU'DA 2 KİŞİDE DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 18:24:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 10:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?