4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Turgutlu'da baz isyanı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 4 ay önce Yeni Mahalle civarındaki eski Manisa yolu üzerinde bulunan bir evin bahçesine kurulan baz istasyonu vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yerleşim birimlerinin yakınlarına kurulan baz istasyonları vatandaşlardan tepki görüyor. Bunun bir örneği de Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşanıyor. Yaklaşık 4 ay önce Yeni Mahalle eski Manisa yolu üzerinde bulunan bir evin bahçesine kurulan baz istasyonu vatandaşları isyan ettirdi. Son sayıma göre1712 nüfusu bulunan mahallede söz konusu baz istasyonun yakınında yaklaşık 100 hane bulunuyor. Mahalleli Muhtarlık öncülüğünde yaşanan sıkıntıyı Turgutlu Kaymakamlığı ve Manisa Valiliği’ne imzalı dilekçeler halinde sundu. Vatandaşlar biran önce baz istasyonunun bulunduğu yerden kaldırılmasını istedi.

Söz konusu baz istasyonu yakınlarında evleri olan Yusuf Çiftçi (55), Abdullah Baysal (74) ve İbrahim Güler (27) her geçen gün sağlıklarının bozulduğunu öne sürerek şunları söylediler: “Özellikle sabah uykudan şiddetli baş ağrıları ile uyanıyoruz, bazı kişilerde ise göz sulanması ve göz ağrısı şikayetlerini sıklıkla duymaya başladık. Baz istasyonu kurulmadan önce mahalle sakinlerinin buna benzer şikayetleri yoktu. Bunun baz istasyonundan olduğu düşüncesindeyiz ve sağlığımızı tamamen kaybetmekten çok korkuyoruz. Yetkililer biran önce devreye girerek mahallemizde bulunan baz istasyonunun kaldırılması için girişimlerde bulunmalıdır.”

Yeni Mahalle Muhtarı Hüseyin Er ise, “Vatandaşlarımız her gün muhtarlığa gelerek yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyorlar. Bizde her geçen gün bu rahatsızlıkların ve şikayetlerin artmasını göz önüne alarak vatandaşlarımızdan topladığımız imzalar ile birlikte Turgutlu Kaymakamlığı ve Manisa Valiliği’ne dilekçe yazarak baz istasyonunun kaldırılması talebinde bulunduk. Şimdi yetkilileri olaya el koymasını bekliyoruz. Baz istasyonunun hemen yanında bulunan bir dut ağacındaki kuruması dikkatimizi çekti. Mahalle halkımızın endişelerini yerinde buluyoruz ve biran önce gerekenin yapılmasını istiyoruz.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 12:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?