3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Turgutlu'da bir öğretmene gözaltı

PKK'ya yönelik operasyonda, Manisa'nın Turgutlu İlçesi Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Aziz A. (43) gözaltına alındı.

İzmir Jandarma, Turgutlu Jandarma ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa düzenlenen operasyonda, Aziz A.'ya ait eve saat 06.00 sıralarında baskın düzenlendi. Güvenlik güçleri, Turgutlu Anadolu Lisesi'nde Matematik Öğretmeni olan Aziz A.'nın evinde arama yaptı. Aramalar sonunda bazı dergiler ele geçirildi. Evli ve iki çocuk babası Mardin Kızıltepeli Aziz A.'nın 2006 yılında Manisa'nın Demirci ilçesinden Turgutlu'ya tayin olduğu ve eşinin de bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olduğu bildirildi. Aynı zamanda Eğitim-Sen Turgutlu Şubesi üyesi olan Aziz A. gözaltına alınmasının ardından İzmir'e götürüldü. Olay ilçede şaşkınlıkla karşılandı.

Eğitim-Sen Turgutlu Şube Başkanı Şeref Müftüoğlu, Aziz A. ile toplantılarda zaman zaman bir araya geldiklerini belirterek "Kendisini çok iyi tanımıyorum. Biz de yapılan operasyonu televizyonlardan izliyoruz. Gözaltına alınan üyemizin bu olaylarla ilgili bir bağlantısı olup olmadığını bilmiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 18:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRE ŞENTÜRK IP: 78.186.142.xxx Tarih : 29.05.2009 19:20:39

kendisi benim analitik geometri öğretmenim. olayı ilk duyduğumda çok şaşırmıştım hala daha şaşkınım.