4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Turgutlu'da Çanakkale anması

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 94. yılı ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Turgutlu ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Günün ilk töreni saat 09.00'da 50. Yıl Alanı'nda yapıldı. Törene Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Belediye Başkanı Serhat Orhan, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Jandarma Üsteğmen Çetin Arslan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Buradaki törenin ardından Belediye Mezarlığı içinde bulunan Şehitlik ziyeret edildi. Protokol üyeleri şehit mezarlarına çiçek bırakarak dua ettiler. Burada bulunan şehit ailelerine de baş sağlığı dilediler.

Etkinlikler daha sonra Turgutlu Belediyesi Konferans Salonu'nda devam etti. Turgutlu Milli Piyango Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Çanakkale Zaferi Kutlama” programı yapıldı. Protokolün eksiksiz katıldığı törende konuşma yapan okulun tarih öğretmeni Abdullah Aktaş'ın konuşması ile öğrenci Özmen Çobanoğlu'nun "Çanakkale Şehidi" isimli şiiri ayakta alkışlandı. Daha sonra da Milli Piyango Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Çanakkale Savaşı" konulu tiyatro gösterisi salonda bulunan kişileri göz yaşlarına boğdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 23:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?