4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Turgutlu'da cephanelik gibi ev

Turgutlu ilçesinde, bir evde yapılan aramada, 73 adet eski piyade tüfeği ile tarihi eserler ele geçirildi.

Turgutlu'da bir vatandaşın elinde eski tüfekler ve tarihi eser bulunduğu yönünde bilgi alan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Oğuz G. (40) isimli şahsın evine operasyon düzenledi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evde yapılan aramada, bir adet mermer erkek baş figürü, 1 adet mermer erkek figürlü plaka, toplam 73 adet değişik modellerde eski piyade tüfeği, 17 adet dipçiksiz tüfek, 5 adet tahta tüfek dipçiği, bir adet tarihi eser olduğu tahmin edilen sürahi ve 10 adet çeşitli ebatlarda metal parça ele geçirildi. Cephaneliği andıran evde ele geçirilen malzemelerin tarihi eser olup olmadığının Manisa Müze Müdürlüğü'nün yapacağı tespitle meydana çıkacağı açıklandı.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Akça, Manisa il merkezinde ve ilçemizde meydana gelen tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili istihbari bilgileri değerlendirdiklerini belirterek "Yakalanan parçaların tarihi eser olup olmadığına teslim edeceğimiz müze müdürlüğü karar verecektir. İlçemizde kaçakçılığa kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Yapılan operasyonda gözaltına alınan Oğuz G.'nin adli mercilere sevk edileceği belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:02:20
Güncelleme :14 Ağustos 2009 Cuma 16:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?