30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Turgutlu'da esnaf zor durumda

Turgutlu ilçesinde küçük sanayi sitesinde ekonomik krizden etkilenip iş yeri kapasan esnaf sayısı her geçen gün artarken, siftah yapmadan gün geçiren bazı esnaflar da zor bir dönemden geçiyor.

Küçük sanayi sitesinde satılık ve kapatılmış dükkanlar nedeniyle bazı bloklar terkedilmiş bir şehri andırıyor. İş yapamadıkları için dertli olan esnaf, sigorta primi, dükkan kirası, vergi gibi temel giderlerini ödemekte büyük sıkıntı yaşıyor.

İçinde bulundukları sıkıntıdan çıkış yolu olarak küçük ölçekli esnafa yönelik uzun vade ve düşük faizli kredi olduğunu ifade eden esnaflardan yedek parça satıcısı İbrahim Ağırkol, "Çiftçinin, üreticinin mahsulünün değerlendirilmemesi biz sanayi esnafını da olumsuz etkiliyor. Cebinde para olmayan üretici aracının yağını bile değiştirmeye gelmiyor. Bu sıkıntı Temmuz ayından bu yana sürüyor. Şuan işlerimiz çok kötü. Ülkede bir kriz hakim, bunun aksini iddia eden gelsin sanayi sitesini görsün. Sigorta, elektrik, su ve vergilerimizi ödeyemez hale geldik. Bu tablo esnafımızın yüzde 80'inde böyle. Siftah yapmadan dükkanımızı kapatıyoruz. Hükümetin küçük esnafa uzun vadeli düşük faizli krediler sunması gerekir. Bu esnafa can suyu olur. Aksi halde 2009 yılı esnafın en kötü yılı olacaktır.” dedi.

Oto tamircisi Ali Oruç ise, “Vatandaş para kazanamıyor. Böyle olunca aracına bile binmiyor. Haftalardır elimize pense, tornavida almadık. Sabahtan akşama kadar dükkan komşularımız ile sohbet ederek vakit geçiriyoruz ve cepten harcıyoruz. Hazıra dağ dayanmaz. Böyle giderse dükkanımızın kepengini kapatmak zorunda kalacağız." diyerek içinde bulundukları zor durumu anlatmaya çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?