3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Turgutlu'da Kipa isyanı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde E-96 Karayolu eski Betoya fabrikasının bulunduğu yaklaşık 25 bin metrekarelik alana hipermarket açılacağını duyan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Meclis Üyeleri Kaymakamı Sadettin Kalkan’ı ziyaret erek bilgi aldılar.

Veysel Kuşoğlu, Behçet Yavuz, Turgutlu Bakkallar Odası Başkanı Ali Ergüleç, Elektrikçiler Odası Başkanı Sabri Toker, Manavlar Odası Başkanı Necati Gülkıvrak ve Esnaf Ali Çatıkkaş isimli meclis üyeleri konuyla ilgili olarak Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan’ı ziyaret ettiler.

TUTSO Meclis Üyesi Veysel Kuşoğlu, “Bu kişiler bizim ülkemizden, bizim sırtımızdan para kazanıyorlar ve bizlere hiçbir hizmetleri olmuyor. Şuan yabancı sermayenin sırtı sıvazlanıyor. Küçük esnaf bitmek üzere zaten. Biz bitirmek istiyorlar.”dedi.

Turgutlu Bakkallar Odası Başkanı Ali Ergüleç ise “Büyük mağazalar küçük esnafı bitiriyor. Turgutlu’da esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Bunun için destek bekliyoruz.”diye konuştu.

Öte yandan Turgutlu esnaf temsilcileri ve bazı sivil toplum örgütlerinin eylem yapmaya hazırlandıkları öğrenilirken önümüzdeki günlerde Turgutlu belediye başkan adayları ve esnaf üyelerin katılımı ile bir toplantının düzenleneceği açıklandı.

Perşembe Günü Manisa Vali Yardımcısı Turan Eren Başkanlığında Turgutlu’da söz Konusu hipermarketin açılacağı alanda inceleme yapılmıştı. Heyet 4875 sayılı yabancı şirketlerin mülk edinme yasası gereği yerin uygun olup olmadığı konusunda çeşitli incelemelerde bulunmuştu. Hipermarket tarafından talep edilen arsanın özel mülk olduğu ve gerekli izinlerin çıkması halinde ilçede hipermarket açma çalışmaları için harekete geçeceği ileri sürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 19:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?