3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Turgutlu'da kuyu faciası

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dengesini kaybederek kuyuya düşen iş adamı ve onu kurtarmaya çalışan şahıs hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Turgutlu Ovası Acıbadem mevkiinde akşam saat 18.00 sıralarında kendisine ait üzüm bağlarının bulunduğu alanda 15 metre derinliğindeki su deposuna inmek isteyen Turgutlulu hayırsever iş adamı Turgut Kalaycı (75), dengesini kaybederek kuyuya düştü.

Yanında çalışan Haşim Bozkurt (55) da, iş adamını kurtarmak için aşağı indi. Havasızlık nedeniyle yukarı çıkan Bozkurt, ikinci kez indiği kuyudan tekrar çıkamadı. Olay yerine gelen itfaiye, 112 ve polis ekiplerinin 1.5 saat süren çalışmaları sonucu Kalaycı ve Bozkurt'a ulaşıldı. İtfaiye erlerinin çabaları sonucu kuyudan çıkartılan Kalaycı ve Bozkurt'un cenazeleri, Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayı duyan Kalaycı ve Bozkurt'un yakınları sinir krizleri geçirdi.

İlçede hayırsever biri olarak tanınan Turgut Kalaycı'nın Turgutlu Huzurevi'ne ve Turgutlu Lisesi'ne ek bina yaptırdığı, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Ahmetli ilçesinde bulunan bölümünde de su sondaj çalışmalarının masraflarını karşıladığı öğrenildi

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 23:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?