30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Turgutlu'da organik üretim

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde hobi amaçlı meyve yetiştiren İbrahim Abpak son günlerde Türkiye gündeminde olan "Özgür Tavuk Projesi"ni ilk kez Turgutlu'da hayata geçirdi.

İbrahim Abpak Turgutlu Ovası Kuşormanı mevkiinde bulunan 3 dönümlük arazide köylerden satın aldığı yaklaşık 50 tavuk ve horozla başlattığı projesini sabırla devam ettirdi. Kümes hayvanlarının sayısı 300'e ulaştı. Günlük ortalama 200-250 civarında yumurta üretmeyi başaran Abpak, projele ilgili şunları söyledi: “Arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladığım organik yumurta ve organik et üretimi için 3 dönüm alanı tel örgü ile çevirdim. Şimdi ise hedefim kümes hayvanı sayısını ve günlük yumurta sayını bine çıkarmaktır. Zaman ilerledikçe bu sayının çok daha artacağına eminim.”

Doğal ortamda doğal gıdalar ile yetişen tavukların daha sağlıklı ve organik olduğunu vurgulayan Abpak, “İlk aşamada hedeflediğim rakamın yarısına kısa bir süre içerisinde ulaşmış oldum. Bu tavuklardan elde edilen yumurta ve et diğerlerine göre çok daha lezzetli olduğu gibi bir o kadar da sağlıklı. Halkımız her ürünün organik olmasına dikkat etmelidir.” diye konuştu.

Öte yandan bu projenin Turgutlu'da hayata geçtiğini duyan bazı tavuk üreticilerinin de bu tür bir uygulamaya geçme hazırlığında oldukları öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 19:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mertcan kurnaz IP: 88.251.28.xxx Tarih : 27.06.2008 15:54:01

ben bizzat tesisi gidip gördüm son derece hijenik ve güvenli böyle bir çalışma başlattığı için sayın İbarahim Abpak'a teşekkür ediyorum sayesinde market tavuklarından ve yumurtalarından kurtulduk organik tavuk ve organik yumurtaları gönül rahatlığıyla yiyoruz...