3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Turgutlu'da orman yangını

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Güney ve Yukarı Bozkır köyleri arasında bulunan Cevizlidere mevkiinde çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangında yaklaşık 15 hektar ormanlık alan kül oldu.

Turgutlu'ya 15 kilometre uzaklıktaki Cevizlidere mevkiinde henüz çıkış sebebi belirlenemeyen yangında, bir kısmı yetişkin çam ağacı olmak üzere binlerce ağaç yandı. Çok sayıda hayvanın telef olduğu yangında, Ayvacık Yaylası mevkiinde birçok arı kovanı zarar gördü.

Yangın söndürme çalışmalarına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 60 arozöz, 10 kepçe ve iş makinesi, 150 personel katıldı. İzmir, Manisa, Turgutlu, Kemalpaşa, Salihli, Derbent ve Urganlı'dan itfaiye ekipleri ile çok sayıda jandarma ve vatandaş da söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yangınla ilgili bilgi veren İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli Orman Yüksek Mühendisi Başaran Kıyak: "Henüz yangın kontrol altına alınabilmiş değil. Yangın şuan için 15 hektar alanda etkili. Söndürme çalışmalarımızı havadan ve karadan büyük bir özveri ile sürdürüyoruz. Yangının çıkış sebebi ile ilgili şuan elimize ulaşan bir bilgi yok. Yangın tamamen söndürüldükten sonra gerekli araştırmaları yapacağız. Tek hedefimiz hava kararmadan yangını kontrol altına almak" dedi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, bölgede bulunan yetkililerden yangın hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Turgutlu Kaymakam Vekili Fuat Gürel, "Tüm ekiplerimiz bütün güçlerini kullanarak yangını kontrol altına almak için çaba sarf ediyorlar. Burada hummalı bir çalışma var. Bu yangın hepimizi çok üzdü. Güvenlik güçlerimiz yangının çıkış sebebini araştırıyor. Şuan için göz altına alınan kimse yok" diye konuştu. Kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan duman tabakası, kilometrelerce uzaklıktan gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 23:12:12
Güncelleme :26 Ağustos 2009 Çarşamba 23:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?