3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Turgutlu'da orman yangını

Manisa'nın Turgutlu ilçesi Yayla köyü yakınlarında meydana gelen yangında ilk belirlemelere göre 15 hektarlık alandaki kızılçam ve meyve ağaçları kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, dün saat 17.30 sıralarında Yayla Köyü Gülenboğaz ve Belderesi mevkiilerinde alevlerin yükseldiğini farkeden muhtar Mehmet Erdik, jandarmayı arayarak yangını bildirdi. Jandarmanın haber vermesi üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, Akhisar ve Turgutlu Orman İşletme Şefliği'nden toplam 20 arazöz, 4 helikopter ve yaklaşık 50 orman işçisi sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 20 asker ve 20 köylü de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Arazinin dağlık olması nedeniyle karadan müdahalede güçlük çekildi. Bölgeye sevk edilen dozerlerle, arazözlere yol açıldı. Kaymakam Sadettin Kalkan da bölgeye gelerek, yetkililerden yangın hakkında bilgi aldı. Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle 2.5 saat içerisinde kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 15 hektarlık alandaki kızılçam ve meyve ağaçları zarar görürken, söndürme çalışmaları sürüyor. Jandarma yangının çıkış sebebinin araştırıldığını bildirdi
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 09:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?