30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Turgutlu'da sağlık çalışanlarına gözaltı

Turgutlu ilçesinde, rüşvet, resmi evrakta sahtecilik, devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı polis tarafından gözaltına alınan aralarında doktor, eczacı ve kalfaların bulunduğu 11 kişi mahkemeye sevk edildi. 

Turgutlu ilçesinde vatandaşların şikayeti üzerine Turgutlu Savcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Turgutlu Emniyet Müdürlüğü ve Manisa Kaçakçılık Şubesi ekipleri, sağlık alanında rüşvet, resmi evrakta sahtecilik, devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından şüpheli doktor ve eczacılara yönelik operasyon düzenledi. 

İlk etapta 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, alınan ifadeler doğrultusunda 
ilerleyen günlerde gözaltı sayısı 50'ye yükseldi. Büyük gizlilik içerisinde perşembe
gününden bu yana süren çalışmalarda, birçok ev ve iş yerinde arama yapan polisler gözaltındaki 50 kişiden 39'unu serbest bıraktı. Geriye kalan şüpheli 11 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bol miktarda kesilmiş ilaç küpürleri, küpürleri kesilmiş ilaçlar, vatandaşlara ait sağlık karneleri, sağlık karnesi fotokopileri, hastalara ait heyet raporları ve reçeteler bulundu. 

Operasyon çerçevesinde rüşvet, resmi evrakta sahtecilik, devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri iddiasıyla şüpheliler Dr. Selahattin P., Dr. Nihat T., Dr. Mehmet S., Dr. Ali Ş.T., eczacılar Güzüde S.Ö., Ayşe T., Fatma D.G., Saliha I., Arda Ö., eczacı kalfaları Sedat Ö. ve Aziz K. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Ayrıca, Dr. Recep G. ile eczacı Özer I. isimli şahısların da aynı suçlardan arandığı bildirildi. 

Bugün Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Türk Eczacılar Merkez Heyeti Üyesi Özgür Özer ve Manisa Eczacılar Odası Başkanı Meliha Nalan Can, "Odalarımız ve Türk Eczacılar Birliği, üyelerini çok sıkı denetleyen bir kurum. Haksızlık yapan varsa cezasını çeksin ancak bunu tüm eczacılara mal edemeyiz. Şu an olay adli mercilere taşınmış durumda. Suçlu olup olmadıklarını bilmiyoruz. Şimdi karar yüce yargıda. Sonucunu bekleyeceğiz" dediler. 

Operasyonun henüz sona ermediği ve gerekli çalışmaların devam ettiği bildirilirken, mahkemeye çıkan şahısların ifade vermelerinin gece saatlerine kadar süreceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 10:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?