4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Turgutlu'da suç örgütü operasyonu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tehdit ile çek-senet tahsilatı ve zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edilen bir suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kaçakçılık ve organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında suç örgütü kurmak, üye olmak, zorla ve tehdit ile çek-senet tahsilatı yapmak, para karşılığı zorla fuhuş yaptırmak suçlarına karışan bir örgüte yönelik operasyon düzenlendi.

Turgutlu ilçe merkezi, Akçapınar ve İzzettin köyü olmak üzere 3 ayrı bölgede yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde aralarında örgüt lideri N.D.'nin de bulunduğu H.O., H.T., İ.T., M.T., O.A., C.T. ve M.T. olmak üzere toplam 8 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Bir şüphelinin de arandığı belirtildi.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 444 adet MKE yapımı 9 mm. çapında tabanca fişeği, 648 adet MKE yapımı 7.65 mm. çapında tabanca fişeği, 22 adet 12 cal.'lik dolu av tüfeği fişeği, 25 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 2 adet sustalı bıçak, değişik şahıslar adına düzenlenmiş toplam 181 bin 208 TL değerinde senet, 297 adet boş senet, 6 adet tapu, çok miktarda hesapların yazılı olduğu evrak ve doküman ele geçirildi. Operasyonla ilgili tahkikata devam edildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 14:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?